Hemmottele äitiä kukkasilla

02 touko Hemmottele äitiä kukkasilla

Äidille ihana hemmottelukimppu

Äitienpäivä on ihan nurkan takana! Hemmottele äitiä ja tilaa hänelle kaunis kukkakimppu kertomaan kuinka tärkeä hän on. Voit tilata kukat ennakkoon ja valita kukkalähetyksen. Näin saat kukat ja kortin mukana terveiset äidille perille.

Tämä ihana vaaleanpunainen kimppu koostuu ruusuista, neilikoista, marjakuismasta, skimmiasta ja freesioista. Tunnistatko kimpussa olevan hennon vaaleanvihreän kukan? Se on poimulehden kukka. Perennapenkissä kasvava poimulehti on hyvä ja kevyt leikkokukka. Se on kiva lisä kimppuihin!

 

Kukkakimpun hoito – ohje

Jotta kimppu säilyisi mahdollisimman kauan hyvännäköisenä, sitä täytyy huoltaa. Noudata hoito – ohjeita, niin saat nauttia kukistasi pidempään. Kun viet kukkia lahjaksi, muista antaa ohjeet kukkien saajalle.

  • Säilytä kukkapaketti viileässä siihen saakka, kunnes asetat kukat maljakkoon.
  • Laita kukat maljakkoveteen heti kun se on mahdollista.
  • Poista vedenpinnan alapuolelle jäävät lehdet, etteivät ne pääse likaamaan maljakkovettä. Poista myös veteen tippuneet lehdet, koska ne pehmenevät nopeasti ja edistävät bakteereiden kasvua vedessä. Bakteerit estävät kukkien vedenottokykyä.
  • Käytä vain puhdasta maljakkoa ja vettä. Laita maljakkoon haaleaa vettä. Tarkista kukkakaupasta lajikekohtaiset ohjeet veden lämpötilasta. Puuvartiset kukat laitetaan lämpimään veteen ja ruohovartisille kukille käy viileämpi vesi.
  • Käytä leikkokukkavirkistettä aina kun se on mahdollista. Se pitää veden puhtaana estäen bakteerien kasvua.
  • Leikkaa kukkien varsiin uusi vino imupinta. Leikkaa vähintään pari senttimetriä varresta.
  • Elä pidä kukkia hedelmien vieressä. Hedelmät erittävät etyleeniä, joka vanhentaa kukkia.
  • Vaihda maljakkovesi usein, päivän tai parin välein, jos et käytä leikkovirkistettä. Kun vaihdat veden, muista leikata uudet imupinnat kukkien varsiin. Huuhtaise ja pyöräytä maljakko pesuaineella ja harjalla puhtaaksi. Huuhtaise myös kimpun varret.
  • Elä sijoita kimppua auringonpaisteeseen.
  • Poista maljakosta vanhentuneet kukat, niin ne eivät jää likaamaan maljakkovettä.

 

Jos et itse pääse viemään äitienpäiväkukkaa perille, se onnistuu helposti lähettämällä kukat netistä. Klikkaa eKukka – verkkokauppaan ja valitse äidin lempikukkia. Lähetä kukat hänen kotiovelleen!

Tämä on myös hyvä vinkki puolisoille, jos he pähkäilevät kiireen kanssa. Yllätä lastesi äiti ja tilaa kukat rauhassa ennakkoon ja lähetä kukat kotiovelle!

info@ekukka.fi
info@ekukka.fi