Jännittävä kummituspuu (Corokia)

22 loka Jännittävä kummituspuu (Corokia)

Karun kaunis kummituspuu (Corokia cotoneaster)

Corokia eli kummituspuu on huonekasvi, joka nousee suosioon aina syksyn tullen. Sen ulkomuoto herättää paljon mielipiteitä, näyttää kuin se olisi valmiiksi kuivahtanut pystyyn! Siinäpä sen suosio piilee, se on kuin pala karua syksyistä luontoa, jonka voi laittaa lipaston päälle ihailtavaksi. Corokia vaatii kuitenkin hieman hoitoa, jotta se jaksaa näyttää omalla tavallaan kauniilta. Näillä hoito-ohjeilla saat corokian kirjaimellisesti kukkimaan:

  • Corokia pitää tavallisesta, mielellään hiekkapitoisesta kasvualustasta.
  • Parhain kasvupaikka on valoisa ja puolivarjoinen paikka. Corokia ei pidä paahteisesta paikasta, joten suojaa se suoralta auringonpaahteelta.
  • Kesällä voit laittaa corokian ulos, mutta muista nostaa se sisälle taas syksyn tullen.
  • Huoneenlämpö on paras mahdollinen lämpötila, jos sijoitat corokian talveksi hieman viileämpään paikkaan talvehtimaan (lämpötila kuitenkin plussan puolella) saattaa corokia innostua kukkimaan keväällä!
  • Corokia tekee pienet, keltaiset ja tuoksuvat kukat.
  • Älä kastele liikaa! Corokia sietää ennemmin kuivuutta kuin liikaa märkyyttä. Kastele varoen, älä kuitenkaan anna corokian kuivua kokonaan, se saattaa olla kasville kohtalokasta.
  • Jos haluat leikata ja muotoilla corokiaa, se sietää sen erinomaisesti. Se kuitenkin kasvaa hitaasti, joten älä innostu liikaa!
  • Voit ottaa kasvista pistokkaita. Leikkaa corokiasta 5-15cm pituisia pistokkaita, poista alimmat lehdet ja pane ne vesilasiin juurtumaan. Vaihda vesi noin viikon välein. Istuta pistokkaat multaan, kun talven pimeys on väistynyt ja kevätaurinko alkaa paistamaan!

Stailaa kotisi syksyiseksi tämän ihastuttavan kummituspuun avulla. Kuten nimestäkin voi jo aistia, tuleva Halloween on ihan kuin suunniteltu juhlapäivä tälle kummajaiselle. Voit asetella corokian viereen esimerkiksi pieniä kurpitsoja sekä tunnelmaa tuovia kynttilöitä, näin saat kokonaisuuden, joka on varma katseenvangitsija.

eKukkanen
tuki@ekukka.fi