Joulutähti – Joulukuun kukka

03 joulu Joulutähti – Joulukuun kukka

Joulutähti kruunaa joulun!

 

 

Joulutähti ( Euphorbia pulcherrima ) on eKukan valinta kuukauden kasviksi.  Tämä yksi joulun suosituimmista koristajista on alkujaan kotoisin Väli-Amerikasta, jossa sitä tavataan luonnossa monivuotisena pensaana. Joulutähti on näyttävä yksinään tai useamman kasvin asetelmassa ja sen voi hankkia jo hyvin ennen joulua, sillä sen kukinta kestää oikein hoidettuna pitkään.

Joulutähden pensasmaisten versojen latvoihin kehityyvät pienet keltaiset kukat, joita ympyröivät joko valkoiset tai punaiset suuret suojuslehdet.  Perinteisten värien lisäksi joulutähteä voi löytää myös vaaleanpunaisena tai vaaleankellertävinä lajikkeina.  Kasvi on lievästi myrkyllinen ja se erittää valkoista maitiaisnestettä, joka voi aiheuttaa iholla harmitonta ärsytystä.

Sijoita joulutähti valoisaan paikkaan, suojaan vedolta ja kylmältä. Kylmän arkana kasvina se ei kestä alle 15-asteen lämpötilaa. Kastele joulutähteä tasaisesti kädenlämpöisellä vedellä kukinnan aikana, mutta anna pintamullan kuivahtaa kastelujen välillä. Kausikukkana joulutähti ei tarvitse lannoitusta, jos kasvi laitetaan pois kukinnan jälkeen.  Uudelleen kukittaminen kotioloissa on haastavaa, sillä joulutähti tarvitsee kukinnan virittymiseen tietyn mittaiset valo- ja varjojaksot.

Emmi

Joulutähdenlento on kestänyt pitkään!
info@ekukka.fi
info@ekukka.fi