Kevään kauneimmat ruukkukukat

15 tammi Kevään kauneimmat ruukkukukat

Kauniit kotimaiset ruukkukasvit

 

Hemmottele itseäsi tai ystävääsi kauniilla, kotimaisella ruukkukukalla!

Kauniit ja kestävät kotimaiset ruukkukasvit nousevat suosioon aina alku vuodesta. Eikä ihme, sillä nämä kaunottaret ja komistukset ihastuttavat ja tuovat auringon pilkahduksen kotiisi. Koristeelliset lehdet ja kauniit kukat ilahduttavat myös kukkatervehdyksen saanutta läheistäsi tai ystävääsi!

 

Kestävä ja laadukas kotimainen ruukkukasvi

 

Lehtibegonia, Begonia beleaf

 

Lehtibegonian tunnistaa sen näyttävän värisistä, suurista lehdistä. Kuningasbegonia (Begonia Rex) on yksi tunnetuimmista lehtibegonioista sen koristeellisien lehtien ansiosta.

Lehtibegoniat tarvitsevat runsaasti valoa, jotta lehtien värikkyys säilyy kauniina. Älä kuitenkaan sijoita suoraan auringonpaahteeseen, lehdet saattavat vaurioitua. Lehtibegoniaa kastellaan tasaisesti, pintamulta saa kevyesti kuivahtaa kastelukertojen välissä. Se pitää myös kosteasta ilmasta, joten voit sumutella sitä silloin tällöin.

Lannoitetaan kasvukaudella, keväästä syksyyn kerran viikossa. Voit lisätä lehtibegoniaa latva- tai lehtipistokkaista.

Ruusubegonia eli Pauliinabegonia, Begonia Elatior-ryhmä

 

Ruusubegonia on yksi suosituimpia kukkivia ruukkukasveja ja se sopii huonekasviksi sekä kesäisin myös ulkokasviksi. Se on suosittu kukka hautausmailla, sen kestävyyden ja helppohoitoisuuden ansiosta. Ruusubegoniaa on saatavilla valkoisen, oranssin, keltaisen sekä punaisen eri sävyissä.

Kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti. Ruusubegonia ei siedä jatkuvaa märkyyttä, ruukun pohjassa olisi hyvä olla reiät, jotta liika vesi pääsee valumaan pois. Pintamulta saa kuivua kastelukertojen välissä. Älä päästä multaa kuivumaan kokonaan, sillä se aiheuttaa kukinnon varisemista ja nuppujen kuivumista.

Ruusubegonia viihtyy monenlaisella kasvupaikalla, aurinkoisesta puolivarjoisaan. Suora auringonpaahde saattaa haalistaa kasvin värejä.

Kevätesikko, Primula vulgaris

 

Kevätesikko on todellinen väripilkku talven harmauden keskellä! Kevätesikkoa on saatavilla useissa eri väreissä.

Kevätesikko pitää hieman viileämmästä paikasta, jossa riittää valoa. Älä sijoita suoraan auringonpaahteeseen. Kastellaan säännöllisesti, anna pintamullan hieman kuivahtaa kastelukertojen välissä, mutta älä päästä multaa kuivumaan kokonaan. Multa saa olla kosteahko koko ajan.

Lannoita kasvia miedolla lannoitteella kerran viikossa ja nypi kuihtuneet kukinnot. Kevätesikon voit istuttaa ulos loppukeväästä!

Saintpaulia eli Paavalinkukka, Saintpaulia ionantha

 

Saintpaulia on yksi maailman suosituimmista koristekasveista. Kauniin väristä kukintoa reunustaa hieman karvaisen tuntuiset, tummanvihreät lehdet.

Saintpaulia, tuttavallisemmin ”Santtu” viihtyy hyvin valoisalla ja puolivarjoisalla paikalla, voit saada sen viihtymään jopa pohjoisikkunalla. Älä sijoita suoraan auringonpaahteeseen.

Kastellaan aluslautasen kautta varovaisesti mutta tasaisesti. Saintpaulian juuret ovat herkät, ne vaurioituvat helposti liian märästä tai liian kuivasta kasvualustasta. Lannoita n. joka neljäs kastelukerta. Kasvia voit lisätä lehtipistokkaista.

eKukkanen
tuki@ekukka.fi
No Comments

Post A Comment