Joulukukkien hoito

 Joulukukkien hoito

 • Joulutähti, Euphorbia pulcherrima

  Joulutähti, Euphorbia pulcherrima

  Kastele kasvia säännöllisesti, mutta älä kastele liikaa, sillä joulutähti ei pidä liiasta kastelusta. Joulutähti on herkkä kylmälle ja vedolle. Kukinnan aikana kasvia ei tarvitse lannoittaa. Joulutähti on lievästi myrkyllinen.

 • Jouluruusu, Helleborus niger

  Jouluruusu, Helleborus niger

  Jouluruusu on arvokas ja hienostunut kasvi, joka ei vaadi suurta huolenpitoa. Kastele säännöllisesti ja pidä kasvia hieman viileämmässä paikkaa, niin kukinta kestää kauan. Jouluruusun voi istuttaa keväällä ulos. Jouluruusu on myrkyllinen.

  JOULUKUUN KASVI - LUE LISÄÄ
 • Ritarinkukka (Amaryllis) Hippeastrum

  Ritarinkukka (Amaryllis) Hippeastrum

  Istuta mukula syksyllä pieneen ruukkuun. Jätä sipulista puolet näkyville. Aloita säännöllinen kastelu, kun kukkavana on noussut. Kastele alta tai varovasti multaa. Kukinnan loputtua leikkaa kukat pois. Jätä lehtivanat - kasvi saa niistä voimaa tulevaan vuoteen.

 • Hyasintti, Hyacinthus orientalis

  Hyasintti, Hyacinthus orientalis

  Hyasintti on helppohoitoinen joulukukka. Kukinto kestää pidempään, mitä viileämmässä se on. Hyasintin tuoksu on toisille huumaava ja toisille se aiheuttaa allergisia reaktioita.

 • Ardisia, Ardisia crenata

  Ardisia, Ardisia crenata

  Ardiisia mielletään joulukasviksi, osittain punaisten marjojensa vuoksi. Kasvi on ainavihanta ja sen kukinnot ovat valkoiset. Kastele säännöllisesti ja anna kuivahtaa välillä. Kasvi pitää valoisasta ja hieman viileästä.

 • Atsalea, Rhododendron Simsii-risteymät

  Atsalea, Rhododendron Simsii-risteymät

  Atsalea pitää hieman viileästä paikasta ja tasaisen kosteasta mullasta. Kasvia voi sumuttaa, muttei suoraan kukintoihin. Kasvia voi lannoittaa kukinnan aikana.

 • Lamosalali, Gaultheria procumbens

  Lamosalali, Gaultheria procumbens

  Lamosalali on ainavihanta kasvi, josta on tullut suosittu jouluistutusten täydentäjä. Kastele kasvia säännöllisesti. Lamosalali pitää myös sumuttamisesta. Voit istuttaa kasvin keväällä ulos.

 • Skimmia, Skimmia japonica

  Skimmia, Skimmia japonica

  Myös skimmia on suosittu syksyn ja joulunajan kukka. Skimmia viihtyy istutuksissa hyvin, koska kestää hyvin myös kuivaa huoneilmaa. Kastele kasvia säännöllisesti. Ainavihannan skimmian voi istuttaa keväällä ulos.

 • Sypressit, Cupressus

  Sypressit, Cupressus

  Sypressit ovat suosittuja joulukukkia. Ne vaativat tasaisen kosteuden ja pitävät hieman viileämmästä paikkaa. Älä päästä sypreissia kuivumaan. Sypressin voi istuttaa keväällä ulos.