Leikkokukat

Yleisimmät leikkokukat

 • Alstroemeria, Inkaliljat

  Alstroemeria, Inkaliljat

  Inkaliljaa saa eri väreissä koko vuoden. Maljakkokestävyys on noin 1-2 viikkoa. Veden lämpötila haalea, 30˚C

  Lue lisää
 • Anemone coronaria, Kruunuvuokko

  Anemone coronaria, Kruunuvuokko

  Anemone on kaunis ja hienopiirteinen leikkokukka. Yleisimmät väri ovat valkoinen, sininen ja punaisen eri sävyt. Kasvia saa parhaiten keväällä. Kruunuvuokko kestää n. viikon. Veden lämpötila viileä, 20˚C

  Lue lisää
 • Anthurium, Flamingokukka

  Anthurium, Flamingokukka

  Flamingokukka on ylväspiirteinen ja vaikuttava leikkokukka. Käsittele kasvia varoen, sillä posliinimaiseen pintaan tulee helposti mustumia. Kasvi pitää lämpimästä. Kestävyys n. 2-3 viikkoa. Veden lämpötila haalea, 30˚C

  Lue lisää!
 • Chrysanthemum x grandiflorum, Krysanteemi

  Chrysanthemum x grandiflorum, Krysanteemi

  Nykyisin krysanteemeista on saatavilla valtavasti erilaisia lajikkeita. Isoja, keskikokoisia, pienikokoisia ja terttuja. Kysy lisää kukkakauppiaaltasi. Krysanteemin maljakkokestävyys on n. 1-3 viikkoa.

  Lue lisää
 • Kymbidit, Cybidium -orkideat

  Kymbidit, Cybidium -orkideat

  Cybidium orkideat ovat kestäviä sekä yksittäin että osana kukkakimppuja. Cymbidium pitää lämpimästä. Cymbidiumeja saa läpi vuoden lukuisissa eri väreissä. Kestävyys n. 2 viikkoa.

  Lue Lisää
 • Ritarinkannus, Delphinium -risteymä

  Ritarinkannus, Delphinium -risteymä

  Delphinium eli ritarinkannus on kesäinen leikkokukka, josta yleisimmin saatava väri on sininen. Hienostunut ja herkkä ritarinkannus kestää maljakossa noin viikon.

  Lue Lisää
 • Leikkoneilikka, Dianthus Caryophyllus-Ryhmä

  Leikkoneilikka, Dianthus Caryophyllus-Ryhmä

  Neilikan maljakkokestävyys on n. 1-3 viikkoa. Neilikan nimi dianthus juontaa juurensa latinasta = Jumalten kukka. Nykyisin neilikasta saa lukuisia eri muunnoksia ja se on noussut uuteen suosioon!

  Lue Lisää
 • Preerianeustoma, Eustoma grandiflorum

  Preerianeustoma, Eustoma grandiflorum

  Eustomaa saa nykyisin myös kerrottukukkaisena. Leikkokasvina kesto on noin viikosta kahteen. Eustomasta saatavat yleisimmät värit ovat valkoinen, sininen, vaaleanpunainen sekä vihreä.

  Lue Lisää
 • Freesia, Freesia x hybrida

  Freesia, Freesia x hybrida

  Viehättävä freesia lumoaa myös tuoksullaan. Viehkeän kauniit kukat aukeavat maljakossa hiljalleen. Kukan kestävyys on noin 1-2 viikkoa. Saatavilla ympäri vuoden.

  Lue Lisää
 • Gerbera / Sädelatva, Gerbera x cantabrigiensis

  Gerbera / Sädelatva, Gerbera x cantabrigiensis

  Gerberaa on saatavilla eri lajikkeina ja lähes kaikissa väreissä ympäri vuoden. Kukan varren tukena on yleensä huomaamaton muoviputki, joka auttaa kukkaa kestämään pidempään.

  Lue Lisää
 • Miekkalilja, Gladiolus

  Miekkalilja, Gladiolus

  Gladiolus on ylväs kukkakimppujen ja asetelmien Kuningas! Parhaiten gladiolusta saa loppukesästä ja syksyllä. Kaunis ja herkkä kukinto kruunaa koko komeuden!

  Lue Lisää
 • Morsiusharso, Gypsophila paniculata

  Morsiusharso, Gypsophila paniculata

  Morsiusharso - tutummin harsokukka on yksi suosituimmista lisäkukista. Harsosta on lukuisia lajikkeita - kesällä saa myös komeita isokukkaisia kotimaisia lajikkeita! Valloittava kimppujen ja asetelmien viimeistelijä!

  Lue lisää
 • Isoauringonkukka, Helianthus annuus

  Isoauringonkukka, Helianthus annuus

  Auringonkukan ja iloinen luonne tulee parhaiten esille, kun kasvilla on tilaa! Auringonkukat ovat näyttäviä tilojen koristeita. Loppukesästä kasvi on edullisimmillaan ja erittäin suosittu kausikukka.

  Lue Lisää
 • Jalohortensia, Hydrangea Macrophylla-Ryhmä

  Jalohortensia, Hydrangea Macrophylla-Ryhmä

  Hortensia on nykyisin suosittu kukka esimerkiksi hääjuhlien koristelussa. Kasvia käytetään osana hääkimppuja, heittokimppuja ja pöytäkoristeita. Hortensia on myös suosittu kevään ja kesän kukkakimpuissa.

  Lue Lisää
 • Marjakuisma, Hypericum x inodorum

  Marjakuisma, Hypericum x inodorum

  Marjakuismasta saatavat lajikkeet vaihtelevat suurimarjaisista ihan pieniin. Punaisen eri sävyt aina tumman ruskeaan ovat suosittua. Väreinä saa myös suosittua vihreää ja vähemmän käytettyä vaaleata.

  Lue Lisää
 • Hollanninkurjenmiekka (Iiris), Iris x hollandica

  Hollanninkurjenmiekka (Iiris), Iris x hollandica

  Kurjenmiekka mielletään perinteisesti surukukaksi. Sinisen sävyisiä kukkia on kohtalaisen vähän ja siksi maassamme on totuttu yhdistämään iiris surukukaksi. Kasvi on kuitenkin kaunis ja trendikäs kukka myös korkeassa maljakossa vaikka yksittäin tai ryhmänä!

  Lue Lisää
 • Tuoksuherne, Lathyrus odoratus

  Tuoksuherne, Lathyrus odoratus

  Hajuherneen hentoinen olemus ja viehkeä tuoksu huumaavat. Tämä mummoloiden kasvimaalta tuttu kasvi on herkkä ja kesäinen kaunistus kukkakimpuissa. Tuoksuherneen yleisimmät värit ovat pastellisävyjä.

  Lue Lisää
 • Punatähkä, Liatris spicata

  Punatähkä, Liatris spicata

  Punatähkä eli liatris on syyskimppujen kasvi. Ylväs ja graafinen muoto yhdessä yksinkertaisten ja selkeiden lisäkukkien kanssa tuo kasviin luonteenpiirteet hienosti esille. Kasvin erikoisuutena on, että sen kukinnot aukeaa ylhäältä alaspäin.

  Lue Lisää
 • Tarhasarjaliljat, Lilium Hollandicum-Ryhmä

  Tarhasarjaliljat, Lilium Hollandicum-Ryhmä

  Monivuotisia tarhaliloja näkee lähes kaikilla kukkaihmisten pihoilla. Liljoja viljellään ammattimaisesti maailmalla valtavasti ja eri lajikkeita on huimasti. Kasvia käytetään sekä iloon, että suruun. Tiettyjen lajikkeiden tuoksu on huumaava!

  Lue Lisää
 • Valkolilja, Lilium longiflorum

  Valkolilja, Lilium longiflorum

  Valkolilja on Suomessa perinteisesti mielletty surukukaksi - tosin nykyään se voi olla myös morsiamen valinta hääkimpun kukaksi. Valkoliljan kelloista koottu kruununmallinen kimppu on todella viehättävä - yhdessä kasvin huumaavan tuoksun kanssa!

  Lue Lisää
 • Tarhasini-ikiviuhko (Statice), Limonium sinuatum

  Tarhasini-ikiviuhko (Statice), Limonium sinuatum

  Ikiviuhko on kestävä kukka, jota käytetään paljon lisukkeena kukkakimpuissa. Kasvi säilyttää värinsä myös kuivattuna, joten se kannattaa ottaa kukkakimpusta erilleen ja kuivattaa kukinnot alaspäin roikkuen. Suosituimmat värit ovat lilan eri sävyt.

  Lue Lisää
 • Keltanarsissi (Pääsiäislilja), Narcissus pseudonarcissus

  Keltanarsissi (Pääsiäislilja), Narcissus pseudonarcissus

  Narsissin tuntevat kaikki. Leikkona se mielletään pääsiäiseen, mutta purkkikukkina kevääseen. Kestää hyvin viileää. Maljakkokestävyys on noin viikon.

  Lue Lisää
 • Kotilokukka (Irlanninkello), Moluccella laevis

  Kotilokukka (Irlanninkello), Moluccella laevis

  Kotilokukka tunnettiin aiemmin nimellä Irlanninkello. Tätä korkeaksi kasvavaa kukkaa löydät parhaiten kukkakimpuista tai asetelmista. Kasvi on parhaimmillaan korkeissa asetelmissa.

  Lue Lisää
 • Tasetti, Narcissus tazetta

  Tasetti, Narcissus tazetta

  Tasetti on hauska kevään kukka, joka on narsissin sukulainen. Valkoisen värin ansiosta sitä ei mielletä niin paljon pääsiäiseen liittyväksi, kuin narsissi.

  Lue Lisää
 • Intianlootus (Lootuksenjuuri), Nelumbo nucifera

  Intianlootus (Lootuksenjuuri), Nelumbo nucifera

  Lootus on harvemmin käytetty leikkokukka. Olet ehkä joskus nähnyt sitä käytettävän kuivattuna tai vihreässä kotilovaiheessa. Jännittävä kasvi, jossa on aimo annos mystiikkaa mukana.

  Lue Lisää
 • Ruusuneidikki (Nerine), Nerine bowdenii

  Ruusuneidikki (Nerine), Nerine bowdenii

  Nerine on hienostunut ja viehkeä kaunotar. Sen herkät kukinnot aukeavat säteittäin torvimaiseksi. Ihastuttava kukkakimppujen täydentäjä!

  Lue Lisää
 • Arabiantähdikki, Ornithogalum arabicum

  Arabiantähdikki, Ornithogalum arabicum

  Arabiantähdikin kukinnot avautuvat pallomaisesti varren päähän. Kasvi on kestävä ja varsin suosittu yksittäisinä kukkina esimerkiksi käsikoruissa tai pukujen kukkakoruina.

  Lue Lisää
 • Afrikantähdikki, Ornithogalum thyrsoides

  Afrikantähdikki, Ornithogalum thyrsoides

  Afrikantähdikki on läheistä sukua arabiantähdikille. Tämä viehkeä sipulikukka yllättää koollaan. Kasvi on avautuessaan todella näyttävä. Kestävä ja helppohoitoinen leikkokukka.

  Lue Lisää
 • Jalopioni, Paeonia lactiflora

  Jalopioni, Paeonia lactiflora

  Pionit ovat suosittuja hääkukkia. Kesällä pionit ovat hinnaltaan kohtuullisia, mutta muina aikoina kasvi voi olla yllättävän kallis. Klassisen ja romanttisen kaunis kukka!

  Lue Lisää
 • Unikko, Papaver

  Unikko, Papaver

  Unikon kukinto on olemukseltaan paperinohut. Kasvin kauneus perustuu selkeään muotoon ja kukinnon maalauksellisiin väreihin. Kukka on kaunis esimerkiksi luonnonoksien kanssa.

  Lue Lisää
 • Isolyhtykoiso (Lyhtykukka), Physalis alkekengi

  Isolyhtykoiso (Lyhtykukka), Physalis alkekengi

  Lyhtykoiso on hauska syysasetelmien piristäjä. Oranssit lyhdyt kuivavat kauniisti säilyttäen värinsä hyvin. Suosittu halloweenin aikaan!

  Lue Lisää
 • Jaloleinikki, Ranunculus asiaticus

  Jaloleinikki, Ranunculus asiaticus

  Jaloleinikki on kaunis keväinen kukka, joka ilahduttaa varsinkin isoissa kimpuissa. Kukassa on todella kaunis kukinto! eKukka.fi suosittelee!

  Lue Lisää
 • Leikkoruusut, Rosa

  Leikkoruusut, Rosa

  Ruusut ei juuri esittelyitä kaipaa. Hyvin hoidettuna ruusu kestää maljakossa kahdesta kolmeen viikkoon. Leikkaa terävä imupinta ja käytä kukkavirkistettä!

  Lue Lisää
 • Tarhapiisku, Solidago Canadensis -ryhmä

  Tarhapiisku, Solidago Canadensis -ryhmä

  Tarhapiisku on myös suosittu perenna monilla pihoilla. Kaupallisesti kasvia saa lähes kautta vuoden. Kasvia värjätään eri sävyin ja se on edullisen hintansa vuoksi suosittu kimppujen täytekukka.

  Lue Lisää
 • Kolibrikukka (Helokolibrikukka), Strelitzia reginae

  Kolibrikukka (Helokolibrikukka), Strelitzia reginae

  Kolibrinkukan ylväs muoto kertoo kasvista paljon! Olen vahva ja voimakas. Kolibrinkukka ei nöyristele - kasvi on kukkakimppujen ja asetelmien KINGI!

  Lue Lisää
 • Lumimarjat, Symphoricarpos

  Lumimarjat, Symphoricarpos

  Lumimarja kasvaa pensastaen ja se on jonkin verran käytetty kasvi kotipihoilla. Floristiikkaan viljellyt oksat ovat pitkiä ja niissä on paljon marjoja. Yleisin väri on valkoinen ja vaaleanpunainen. Suosittu loppukesän asetelmissa!

  Lue Lisää
 • Tulppaani (Tarhatulppaani), Tulipa gesneriana

  Tulppaani (Tarhatulppaani), Tulipa gesneriana

  Tulppaanit tuntevat kaikki. Tämä kevään tuoja ilahduttaa meitä vuodesta toiseen. Tulppaani on edullinen arkikukka tai klassinen kevään juhlien komistus. Tilkka vettä ja viileäkö paikka - näin tulppaanit kestävät pidempään.

  Lue Lisää
 • Vanda, Vanda -orkidea

  Vanda, Vanda -orkidea

  Vanda on yksi kauneimmista orkideoista. Se kruunaa täydellisen morsiuskimpun. Viehkeän valloittava orkidea!

  Lue Lisää
 • Tädykkeet, Veronica

  Tädykkeet, Veronica

  Tädykkeet ovat viehkeitä kukkakimppun täydentäjiä. Tädykkeitä on monia eri lajikkeita. Kasvit ovat tuttuja monelle puutarhan harrastajalle perennana.

  Lue Lisää
 • Lumipalloheisi, Viburnum opulus

  Lumipalloheisi, Viburnum opulus

  Lumipalloheisi on varsinkin morsiuskimpuissa suosittu hääkimpun lisäkukka. Lumipalloheisin herkät ja pienet kukinnot lumoavat kauneudellaan.

  Lue Lisää
 • Kallat (Huonevehkat), Zantedeschia

  Kallat (Huonevehkat), Zantedeschia

  Huonevehka eli tutummin kalla on pienikukkaisina lajikkeina varsin suosittu hääkukka. Kasvista saa tyylikkään ja selkeä kimpun, joka sopii selkeisiin hääpukuihin.

  Lue Lisää
 • Sinitriteleia, Triteleia laxa

  Sinitriteleia, Triteleia laxa

  Tritileija on kukkakimppujen piristäjä, joka kestää pitkään hieman viileämmässä paikassa. Kukat aukeavat pikkuhiljaa ja kasvi on komemmillaan kukintojen ollessa täysin auki.

  Lue Lisää