Leikkomorsiustähti Bouvardia

Leikkomorsiustähti

Bouvardia Domestica-ryhmä

 

Leikkomorsiustähti (Bouvardia Domestica-ryhmä) on herkkä, kaunis ja hieman vaatimaton kukkakimppujen kaunistaja, joka on parhaimmillaan keväisissä ja kesäisissä morsiuskimpuissa. Toki bouvardiaa käytetään muissakin kukkasidontatöissä, mutta kuten sanottua se on varsin suosittu hääkimppujen lisäkukka.

 

Morsiustähti on kotoisin Meksikon ja Etelä-Amerikan tienoilta, missä sitä tavataan erilaisina pensaina ja yrtteinä. Suomessa se tunnetaan enemmän leikkokukkana ja se onkin nimestään viitaten yksi suosituimmista, morsiussidonnassa käytettävistä leikkokukista. Kasvi on nimetty Charks Bouvardin mukaan, joka oli ranskalainen kemisti ja lääkäri 1600-luvulla.

 

Kasvin lehdet ovat vahamaiset ja tummanvihreät. Sen koristeelliset, torvimaiset kukat muodostavat pallomaisia kukintoja, joiden tuoksu on mieto, mutta hienostunut. Morsiustähteä on saatavilla läpi vuoden kauniin puhtaan valkoisena, vaaleanpunaisen eri sävyissä sekä punaisena. Leikkokukkana morsiustähti kestää maljakossa oikein hoidettuna noin 7-10 päivää. Kasvia saa myös ruukkukukkana.

 

HOITO-OHJEET

 

Hoida leikkomorsiustähteä poistamalla veden alle jäävät lehdet ja leikkaa uudet viistot imupinnat. Vettä on hyvä vaihtaa parin päivän välein ja samalla tehdä uudet imupinnat. Yön ajaksi maljakon voi siirtää hieman viileämpään paikkaan, niin kukat säilyvät paremmin ja pitempään.

Bouvardia on suosittu hääkukka!
HAE KUKKAKAUPPA