Aloë, Aaloet

Aloë

Aaloet

 

 

HOITO-OHJEET

 

valo-olosuhteet: hajavalo tai suora auringonvalo

kastelu: säännöllisesti, anna mullan kuivahtaa kastelukertojen välillä, vähennä kastelua talvella

lannoitus: keväästä syksyyn kaktuslannoitteella

uudelleenistutus: keväällä, jos juuret ovat täyttäneet vanhan ruukun

Tunnettu lääkekasvi!
HAE KUKKAKAUPPA

Kasvitietoa aaloeista

Aaloet kasvavat luonnonvaraisina Afrikassa. Aaloen sukuun kuuluu satoja lajikkeita. Tunnetuin näistä lienee lääkealoe, Aloe vera. Kasvutavaltaan aaloet ovat usein pensasmaisia. Niiden lehdet ovat vahapeitteisiä ja reunat terävän piikikkäitä.

Aaloe on tunnettu lääkekasvina. Lääkeaaloen ( Aloe vera ) lehden leikkauspinnasta erittyvä neste sopii sellaisenaan pienten palovammojen ja ihovaurioiden hoitoon. Neste ehkäisee myös sienten ja bakteerien kasvua. Irrotetun lehden tilalle kasvi kasvattaa uuden lehden, kunhan lehtiä ei oteta ihan kasvin ”keskustasta”. Irrota lehti lääketarkoitukseen mieluummin kasvin ”ulkoreunalta”.

.

Yleiset hoito – ohjeet

Aaloe on helppohoitoinen kasvi. Se viihtyy valoisalla ja aurinkoisalla paikalla läpi vuoden sekä kestää kuivuutta hyvin. Aaloe varastoi vettä paksuihin lehtiinsä, joten se pärjää kastelematta parikin viikkoa. Kastele kuitenkin kesällä runsaasti, mutta muista antaa mullan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Lannoita kasvukaudella miedolla lannoitteella joka toinen viikko. Talvella vedentarve on vähäisempi, joten on erityisen tärkeää huolehtia, että kasvualusta pääsee välillä kuivahtamaan.

.