Coffea arabica Arabiankahvi

Coffea arabica

Arabiankahvi

HOITO-OHJEET

 

valo-olosuhteet: hajavalo, ei suoraan auringonpaisteeseen

 

kastelu: säännöllisesti, anna pintamullan kuivahtaa kastelukertojen välillä, vähennä kastelua talvella. Kasvi kärsii liiasta kuivuudesta, jos lehden kärjet alkavat kuivahtaa.

 

lannoitus: keväästä syksyyn kukkivien huonekasvien lannoiteella

uudelleenistutus: keväällä, jos juuret ovat täyttäneet vanhan ruukun

Kahvin alkulähde!
HAE KUKKAKAUPPA

Kasvitietoa arabiankahvista

Tämä Itä – Afrikasta kotoisin oleva hyötykasvi toimii nykyään yhä useammin koristekasvina. Arabiankahvi on ensimmäinen viljelty kahvilajike ja edelleen kaikista suosituin. Kun puhutaan huonekasvina kasvatettavasta kahvipensaasta, viitataan sillä nimenomaan arabiankahviin, vaikka muitakin lajikkeita on olemassa. Luonnossa kahvipensas kasvaa kymmenen metriä korkeaksi puuksi, mutta viljeltäessä puu muotoillaan pari metriä korkeaksi pensaaksi. Huonekasvina kasvi kasvaa metristä kahteen metriin korkeaksi puumaiseksi pensaaksi.

Yleiset hoito – ohjeet

Arabiankahvi pitää runsaasta hajavalosta, mutta suoraa auringonpaistetta se ei kestä. Kahvipensas pärjää hyvin huoneenlämmössä. Matalia lämpötiloja se ei siedä. Kahvipensasta tulisi kastella kesäkuukausina runsaasti. Se pitää tasakosteasta, mutta vesi ei saa seisoa aluslautasella. Lannoitus on tärkeää ja kasvukaudella ravinnetta voi antaa joka viikko. Talvikuukausina kastelukertojen tiheyttä voi vähentää. Ja lannoituskin riittää kaksi kertaa kuukaudessa. Arabiankahvia tulisi kastella kalkittomalla tai vähäkalkkisella vedellä, koska sen luontaisilla kasvualueilla ei ole ollenkaan kalkkia. Arabiankahvi pitää myös sumuttelusta.