Hippeastrum, Ritarinkukat

Hippeastrum

Ritarinkukat

 

 

HOITO-OHJEET

 

valo-olosuhteet: hajavalo tai suora auringonvalo

kastelu: niukasti ennen kukintaa ja sen aikana, lehtien ilmestyttyä kastele säännöllisesti ja anna mullan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua, älä kastele lepokauden aikana

lannoitus: kukinnan päättymisestä lepokauden alkuun kukkivien huonekasvien lannoitteella

uudelleenistutus: lepokauden jälkeen siten, että puolet sipulista jää mullan yläpuolelle

uudelleenkukitus: syksyllä lepokausi (2–3 kk) viileässä (10–15˚C)

Näyttävä kukka!
HAE KUKKAKAUPPA

Kasvitietoa ritarinkukasta

Ritarinkukka on sipulikasvi jota on saatavilla leikkokukkana sekä ruukkukasvina. Ritarinkukasta käytetään usein nimeä Amaryllis, vaikka kyseessä on kaksi eri kasvia. Ritarinkukka mielletään joulukukaksi. Näyttävä kukka ja helppohoitoinen! Värivalikoimaan kuuluu esimerkiksi: punainen, valkoinen, vaaleanpunainen, kellertävä ja lohenpunainen. Kukat voivat olla myös monivärisiä. Kukkia on saatavilla yksinkertaisina ja kerrottuina.

Yleiset hoito-ohjeet

Ritarinkukka viihtyy valoisalla paikalla. Kukinnan aikana kastellaan niukasti, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välissä. Liika kastelu venyttää ritarinkukan vartta jolloin se kaatuu helposti painavan kukkansa ansiosta. Liian pitkää kukkavartta voi tukea kepillä, tai voit leikata kukan leikkokukaksi maljakkoon. Leikkokukkana pidettäessä, varren alaosaan kannattaa kietoa kuminauha, ettei varsi lähde kihartumaan.