Hydrangea Macrophylla-Ryhmä, Jalohortensia

Hydrangea

Macrophylla-ryhmä

Jalohortensia

 

 

HOITO-OHJEET

 

valo-olosuhteet: hajavalo

kastelu: pidä multa jatkuvasti kosteana, vähennä kastelua talvella

lannoitus: keväästä syksyyn rodolannoitteella

uudelleenistutus: joka kevät

uudelleenkukitus: syksystä kevättalveen lepokausi viileässä (4–10˚C)

Kaunis kestosuosikki!
HAE KUKKAKAUPPA

Kasvitietoa jalohortensiasta

Jalohortensia (Hydrangea macrophylla) on kotoisin kaukaa Aasiasta. Jalohortensia on meillä kasvattanut suosiota perinteisenä äitienpäiväkukkana. Hortensian monikäyttöisyys on lisännyt sen saatavuutta. Melkein ympärivuoden voit hankkia hortensian joko leikkokukkana tai valita monista lajikkeista sisälle sekä ulos sopivan yksilön.

 

Jalohortensian kukinnot hehkuvat sinisen, lilan, vaaleanpunaisen, punaisen, valkoisen sekä monikirjavien värien loistossa. Lajikkeita ja kokoja on useita, joten kasvin sijoittaminen kannattaa tehdä näiden ominaisuuksien mukaan. Kasvi menestyy sisätiloissa, mutta viihtyy paremmin viileämmässä.

Yleiset hoito-ohjeet

Jalohortensia pitää hajavalosta, joten huolehdi ettei se joudu suoran auringonpaisteen alle. Tällöin kasvi kuivahtaa helposti. Voit sijoittaa jalohortensian esimerkiksi lasitetulle parvekkeelle huhti-toukokuussa, jossa se menestyy pitkälle loppukesää.

Tärkein hoitotoimenpide jalohortensialle on kastelu, josta täytyy huolehtia kasvin sijoituspaikan mukaan. Multa pidetään tasaisen kosteana haalealla vedellä, ilman että juuret kuitenkaan seisovat vedessä. Kastele kasvia noin parin päivän välein normaali olosuhteissa. Jos ympäristö on todella lämmin ja helteinen, kastelu täytyy tehdä ainakin kerran päivässä, ellei useammin.

Lannoita jalohortensiaa viikoittain vähäkalkkisella lannoitteella, jotta kukinta jatkuisi mahdollisimman runsaana kasvukauden ajan. Muista poistaa kuihtuneet kukat ja lehdet kasvista, jotta ne eivät veisi kasvin energiaa.