Saintpaulia Ionantha-Ryhmä, Paavalinkukka/Saintpaulia

Saintpaulia

Ionantha-ryhmä

Paavalinkukka

Saintpaulia

 

 

HOITO-OHJEET

 

valo-olosuhteet: valo tai hajavalo

kastelu: aluslautasen kautta säännöllisesti, anna mullan kuivahtaa kevyesti kastelukertojen välillä, vähennä kastelua talvella

lannoitus: keväästä syksyyn huonekasvilannoitteella

uudelleenistutus: joka toinen kevät

erityistä: vältä veden joutumista lehdille ja kukille

Perinteinen kukkiva viherkasvi!
HAE KUKKAKAUPPA

Kasvitietoa saintpauliasta

Saintpaulia tunnetaan myös nimellä paavalinkukka. Se on perinteinen viherkasvi, jolla on lehtiruusukkeena kasvavat isokokoiset ja paksut lehdet. Lehdet ovat yleisesti tummanvihreät ja karvaiset. Saintpaulian kukat ovat samettisen tuntuiset ja värivalikoimaa löytyy melko laajasti. Yleisin väri on sininen. Saintpaulian kukat muistuttavat hieman orvokin kukkia. Lajikkeesta riippuen kukka voi olla kerrottu tai yksinkertainen. Saintpaulia on kotoisin Itä-Afrikasta, jossa se kasvaa sademetsissä aluskasvina.

Yleiset hoito-ohjeet

Kastellaan tasaisesti, mutta varovasti. Kastelu on helpointa toteuttaa aluslautasen kautta, koska kasville jäävät vesipisarat tekevät vahinkoa kasville. Älä jätä vettä seisomaan lautaselle, juuret voivat vahingoittua. Talvikaudella multa saa kevyesti kuivahtaa. Ilmankosteuden lisäämiseksi, voit suihkutella saintpaulian ympärille suihkepullolla, mutta älä suihkuta suoraan kasviin. Pitää valoisasta kasvupaikasta. Suojaa auringonpaahteelta. Uudelleenistuta joka toinen kevät.