Spathiphyllum, Viirivehkat

Spathiphyllum

Viirivehkat

 

 

HOITO-OHJEET

 

valo-olosuhteet: hajavalo

kastelu: säännöllisesti, pidä multa jatkuvasti hieman kosteana, vähennä kastelua talvella

lannoitus: keväästä syksyyn huonekasvilannoiteella

uudelleenistutus: joka kevät

uudelleenkukitus: leikkaa vanhat kukkavarret pois

Tyylikäs viherkasvi!
HAE KUKKAKAUPPA

Kasvitietoa viirivehkasta

Huoneilman yksi parhaimmista puhdistajista on viirivehka. Se on myös erittäin helppohoitoinen viherkasvi jopa aloittelijalle. Joten sitä kannattaa suosia kotona ja työpaikalla. Viirivehkaa on useampaa lajiketta, on pienilehtistä ja isolehtistä. Mitä enemmän sillä on lehtipintaa, sitä enemmän se kykenee puhdistamaan ilmaa. Se poistaa hyvin huoneilmasta esim. formaldehydia, jota tulee rakennusmateriaaleista ja tekstiileistä. Se myös parantaa ilmankosteutta, etenkin isot ja reheväkasvuiset lajikkeet. Valkeat tuoksuvat kukat nousevat lehtien yläpuolelle. Ne voi myös leikata nupullisina pois, jos haluaa pitää kasvin graafisen selkeänä.

 

Yleiset hoito-ohjeet

Viirivehka viihtyy parhaiten puolivarjossa ja hajavalossa. Sitä ei tarvitse sijoittaa ikkunalle, eikä etenkään suoraan auringonpaisteeseen. Ainoa asia, mikä sen hoidossa on syytä muistaa, on säännöllinen kastelu. Mullan pinta saa kuivahtaa kevyesti ennen uutta kastelua. Käytännössä sitä saa kesällä kastella useamman kerran viikossa. Sen voi myös istuttaa altakasteluruukkuun, jolloin kastelujen väli pitenee huomattavasti.

Viirivehka on reheväkasvuinen, joten sitä on hyvä lannoittaa keväästä syksyyn. Silloin sen lehdistöstä tulee näyttävä ja tummanvihreä. Voimakkaasti kasvavalle yksilölle kannattaa vaihtaa multa keväisin.