Tillandsia cyanea, Eliaksenkukka

Tillandsia

Cyanea

Eliaksenkukka

 

 

HOITO-OHJEET

 

valo-olosuhteet: hajavalo

kastelu: säännöllisesti multaan ja lehtiruusukkeeseen, jossa tulisi aina olla vettä, vähennä kastelua talvella

lannoitus: lehtiruusukkeeseen, keväästä syksyyn miedolla huonekasvilannoitteella

uudelleenistutus: istuta sivuversot uuteen ruukkuun keväällä

erityistä: kasvi suosii korkeaa ilmankosteutta

Eksoottinen kukka!
HAE KUKKAKAUPPA

Kasvitietoa tillandsiasta

Päällyskasveina eli epifyytteinä kasvavat tillandsiat kuuluvat ananaskasvien heimoon. Epifyytit kiinnittyvät juurilla yleensä isäntäkasvien rungoille ja oksille, joiden kautta ne saavat elämiseen tarvittavan kosteuden ja muut ravintoaineet. Tillandsiat ovat kotoisin Keski – Amerikan trooppisista sademetsistä. Yksi suosituimmista tillandsioista on eliaksenkukka ( Tillandsia cyanea ), jota kasvatetaan huonekasvina.

Yleisenä hoito – ohjeena näille kiehtoville kasveille suositellaan puolivarjoista paikkaa, mutta mitä kirjavalehtisempi lajike on kyseessä, sitä enemmän se tarvitsee valoa. Tillandsioille suositellaan ilmavaa sekä läpäisevää multaa, mutta joillekin lajikkeille käytetään ihan orkideoille tarkoitettua erikoismultaa.

Yleiset hoito – ohjeet

Sijoita eliaksenkukka valoisaan paikkaan, mutta vältä keväällä ja kesällä suoraa auringonpaahdetta. Lämpiminä vuodenaikoina kastele kasvia tarpeeksi, kuitenkin antaen mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Kasteluvesi annetaan pääasiassa lehtiruusukkeeseen, mutta myös multaan. Kastele kuitenkin syksyllä ja talvella kasvia niukemmin. Lannoita kasvia kasvukaudelta syksyyn asti parin viikon välein, niin se voi yllättää sinut kauniilla kukinnalla. Eliaksenkukka pitää kosteasta ilmasta, joten sumuttele sitä usein.