Leikkovihreät

Yleisimmät leikkovihreät

 • Häntäparsa, Asparagus densiflorus ´Meyeri

  Häntäparsa, Asparagus densiflorus ´Meyeri

  Häntäparsa on läheistä sukua hienohelmalle. Häntäparsa on havumainen huonekasvi pienine neulasmaisinen lehtineen. Leikkovihreänä sitä käytetään nykyisin harvemmin, mutta sen hienot muodot korostuvat esimerkiksi hillityissä asetelmissa.

 • Hienohelma, Asparagus densiflorus ´Sprengeri´

  Hienohelma, Asparagus densiflorus ´Sprengeri´

  Hienohelma on neulamainen perinnehuonekasvi, joka on ollut aiemmin hyvinkin suosittu viherkasvi. Kukkakimpuissa sitä on käytetty edellisinä vuosikymmeninä paljon, koska sitä viljeltiin myös kotimaassa. Nykyisin sitä käytetään leikkovihreänä vähemmän.

 • Unelma (plumosus), Asparagus setaceus

  Unelma (plumosus), Asparagus setaceus

  Asparagus setaceus (plumosus) on tuttu myös perinteikkäänä viherkasvina, jota on käytetään myös leikkovihreänä kimpuissa ja asetelmissa. Unelma on kaunis ja herkkä morisiuskimppujen viimeistelijä!

 • Tuonenkielo, Aspidistra elatior

  Tuonenkielo, Aspidistra elatior

  Tuonenkielo on kestävä ja yleisesti käytetty leikkovihreä isoissa asetelmissa ja kimpuissa. Kasvia käytetään hyvin paljon myös surusidonnassa.

 • Puksipuu, Buxus

  Puksipuu, Buxus

  Tämä eteläeuroopasta tuttu ainavihantaa kasvia käytetään kukkasidonnassa yleisesti joulun aikana. Kasvin lehdet muistuttavat hieman puolukan lehtiä.

 • Leikkoruskus, Danaë racemosa

  Leikkoruskus, Danaë racemosa

  Ruskus on yksi yleisimmistä leikkovihreistä - eikä ihme, koska se on kestävä ja hyvin monikäyttöinen. Ruskus on kotonaan niin asetelmissa kuin kukkakimpuissa.

 • Ruokotraakkipuu (Onnenbambu), Dracaena sanderiana ´Bamboo´lajikkeet

  Ruokotraakkipuu (Onnenbambu), Dracaena sanderiana ´Bamboo´lajikkeet

  Onnenbambu on hauska ja kepeä asetelmien ilopilleri. Sen voi viedä lahjaksi sellaisenaan. Onnenbambuna myydään eri traakkipuiden lajikkeita. Kasvi kasvattaa vedessä juuret helposti ja sen voi istuttaa kukkaruukkuun viherkasviksi.

 • Isokorte, Equisetum giganteum

  Isokorte, Equisetum giganteum

  Isokorte on kotoisin eteläisestä ja keskisestä Ameriikasta. Tämä kosteikkokasvi voi kasvaa jopa metrien mittaiseksi. Leikkovihreänä kasvi on harvinaisempi, mutta taatusti erilainen perinteisiin leikkovihreisiin verrattuna.

 • Tuhkaeukalyptus, Eucalyptus cinerea

  Tuhkaeukalyptus, Eucalyptus cinerea

  Eukalyptuksia (kuumepuut) ovat kaupallisesti tärkeitä puulajeja selloosan ja kuitupuun valmistuksessa. Leikkovihreänä eukalyptus on pirteä kimppujen piristäjä. Tuhkaeukalyptus on kookaslehtinen lajike. Suosittu näyttävissä töissä!

 • Hopeaeukalyptus, Eucalyptus gunnii

  Hopeaeukalyptus, Eucalyptus gunnii

  Hopeaeukalyptus on serkkuansa cinereaa pienilehtisempi. Tämä leikkovihreä on parhaimmillaan runsaissa kimpuissa.

 • Huonearalia, Fatsia japonica

  Huonearalia, Fatsia japonica

  Aralia on yleinen huonekasvi, joka on nykyään myös suosittu leikkovihreänä erilaisissa kukkasidontatöissä. Kasvin lehti on tyylikäs ja sopii hienostuneen arvokkaisiin asetelmiin tai kimppuihin.

 • Peiponkaali, Galax urceolata

  Peiponkaali, Galax urceolata

  Peiponkaali on hauska leikkovihreä, jota käytetään paljon hääsidonnassa. Kasvi on kestävä ja se mukautuu moneen. Peiponkaalen lehdissä on runsaasti sävyjä aina vihreästä ruskehtavaan.

 • Isosalali, Gaultheria shallon

  Isosalali, Gaultheria shallon

  Salali on nahkalehden ohella yleisin kukkakauppiaiden käyttämä leikkovihreä. Salal on kestävä ja monikäyttöinen leikkovihreä, joka tuo kukat kuin kukat esille parhaalla mahdollisella tavalla.

 • Kuunliljat, Hosta

  Kuunliljat, Hosta

  Kuunliljoja käytetään enimmäkseen loppukesäisin ja alkusyksystä sidontatöissä. Kaksiväriset lajikkeet piristävät kukkakimppua ja antavat sidontatyöhön mielenkiintoa.

 • Peikonlehdet, Monstera

  Peikonlehdet, Monstera

  Peikonlehti kukkakimpussa kruunaa kukkakimpun. Näyttävät lehdet antavat kukille selkeän ja turvallisen taustan, johon nojautua.

 • Käärmeenparrat (Apinaruoho), Ophiopogon (Liriope)

  Käärmeenparrat (Apinaruoho), Ophiopogon (Liriope)

  Käärmeenparta toiselta nimeltään apinanruoho antaa kimppuun vauhtia. Heinät tekevät kimpusta kookkaamman ja tuovat kukkasidontatyöhön luonnetta! Monikäyttöinen leikkovihreä.

 • Peikonkämmen, Philodendron ´Xanadu´

  Peikonkämmen, Philodendron ´Xanadu´

  Peikonkämmen on peikonlehteä pienempi leikkovihreä, joka on myös suosittu huonekasvi. Raikas vihreä väri ja lehden hauska muoto ovat oiva lisä kukkakimppujen muotokieleen.

 • Uudenseelanninpellava, Phormium tenax

  Uudenseelanninpellava, Phormium tenax

  Harva leikkovihreä on niin sävykäs kuin uudenseelannin pellava. Lämmin väri sopii tunteellisiin kukkasidontatöihin.

 • Kielopuut, Pittosporum

  Kielopuut, Pittosporum

  Kielopuita käytetään enimmäkseen kukkakimpuissa. Tämä huomaamaton leikkovihreä on monen kukkakimpun täydentäjä. Pienet lehdet ovat iloisen sävykkäitä.

 • Nahkasanikka (Nahkalehti), Rumohra adiantiformis

  Nahkasanikka (Nahkalehti), Rumohra adiantiformis

  Nahkalehti on salalin ohella suosituin leikkovihreä. Monikäyttöinen kasvi toimiin arkisissa ja myös juhlavissa töissä. Kestävä leikkovihreä.

 • Isoruskus (Israelinruskus), Ruscus hypoglossum

  Isoruskus (Israelinruskus), Ruscus hypoglossum

  Isoruskus on tanakka leikkovihreä, jonka tumman sävyiset lehdet luovat työhön jämäkkyyttä. Tämä kestävä leikkovihreä sopii korkeisiin kimppuihin.