Luukku 9

09 joulu Luukku 9

Ihastuttavat vaaleat käpyset koristavat kauniisti juhlapöydän kattauksessa

 

Vaaleilla kävyillä loihdit joulupöydän koristeasetelmaan mielenkiintoa! Valkaistut käpyset sopivat myös joulukuusen koristeiksi. Käpyjä voidaan vaalentaa usealla eri tekniikalla – upottamalla valkeaan maaliin, suihkauttamalla kävyn pintaan kevyesti spraymaalia tai voit valkaista kävyt myös kloriitilla. Luonnollisimman lopputuloksen saat kloriittivalkaisulla, silloin kävyn pintaan ei jää maalikerrosta.

Tee itse valkaistut kävyt

  • Tarvitset käpyjä, ämpärin eli sankon, kloriittia sekä suojakäsineet.
  • Laita kävyt ämpäriin ja lisää kloriittia niin että kävyt peittyvät, painoksi voi laittaa esimerkiksi muovipussilla suojatun lautasen tai muun sopivan laakean painon.
  • Anna käpyjen uiskennella kloriitissa muutama päivä. (Huomaa, että kävyt sulkevat suomunsa kun ne ovat märät.)
  • Kun kävyt ovat sopivasti vaalentuneet, nosta kävyt kloriitista ja huuhtele niitä hieman.
  • Aseta kuivumaan, kuivumiseen menee oma aikansa, isommilla kävyillä kauemmin kuin pienemmillä.
  • Älä säikähdä! Kävyt saattavat näyttää märkinä omituisilta – luulet ehkä jopa epäonnistuneesi. Kuivuessaan kävyt aukaisevat jälleen suomunsa ja kuivissa kävyissä vaaleus näkyy paremmin.
  • Täysin kuivunut, valkaistu käpy sopii monenlaiseen asetelmaan joulukoristeeksi!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liity Kukkaystäviin!

 

Tilaa eKukan uutiskirje sähköpostiisi ja saat kätevästi tietoosi kukkamaailman puhutuimmat trendit sekä kivat kukkavinkit! Sähköposti kilahtaa noin pari kertaa kuukaudessa, joten voit olla huoleti, emme tuki sähköpostiasi turhilla viesteillä! Tilaa siis uutiskirje – ja pysyt mukana kukkamaailman menoissa!

Kukkiva
ekukkakanava@gmail.com