Muurikello – Huhtikuun kukka

07 huhti Muurikello – Huhtikuun kukka

Muurikello soittelee kevättä – katso hoito-ohjeet joilla saat sen kukkimaan runsaasti

 

 

Muurikello (Campanula portenschlagiana) on eKukan valinta huhtikuun kuukauden kasviksi. Kiinnittikö huomiosi tämä runsaskukkainen, sinisen ja valkoisen väreissä hehkuva kellokasvi? Muurikello on monivuotinen perenna, mutta myös kiitollinen ruukkukukka. Näin ollen voit ihailla kasvin kauneutta niin parvekelaatikossa, puutarhassa tai omassa ruukussaan sisätiloissa.

 

Muurikellon hoito-ohjeet

 

Sijoita Muurikello valoisaan tai puolivarjoisaan paikkaan, suojaan auringon paahteelta. Kun ilmat lämpenevät toukokuussa, voit joko istuttaa sen puutarhaan tai ihailla sitä muiden kauniiden kesäkukkien joukossa.

Kastele kasvia kohtuullisen säännöllisesti kasvupaikan mukaan. Pidä multa tasaisen kosteana, ja anna pintamullan kuivahtaa kastelujen välillä. Lämpimässä sekä aurinkoisessa paikassa kasvi haihduttaa enemmän, jolloin kastelusta on huolehdittava tarkemmin. Lepokaudella kastelua luonnollisesti niukennetaan hieman.

Kasvukaudella voit halutessasi antaa kasville nestemäistä kukkalannoitetta parin viikon välein, joka takaa runsaamman sekä pidemmän kukinnan. Myös kuihtuneiden kukkien nyppiminen innostaa kasvia kukkimaan enemmän sekä kasvin kasvuston harventaminen pitää sienitaudit loitolla.

Heleää soitantaa kukkasten kera!
info@ekukka.fi
info@ekukka.fi
No Comments

Post A Comment