Veikeä pampaheinä

18 syys Veikeä pampaheinä

Syksyn trendikkäin – upea pampaheinä

 

Pampaheinä (Cortaderia selloana) on syksyn trendikkäin ja halutuin, sekä kukkakimpuissa että kodin sisustuksessa! Pampaheinä on varsin veikeä syyskasvi. Pampaheinä on yksivuotinen heinä, jonka voit istuttaa perennapenkkiin tai ruukkuun terassille. Instagram on pullollaan kauniita sisustuskuvia, joissa vilahtaa tämä suuri ja sulkamainen heinä. Muutamalla oksalla saat aikaiseksi näyttävän sisustuselementin esimerkiksi olohuoneen pöydälle, lipaston päälle tai makuuhuoneen nurkkaukseen. Mielettömän ihana pampaheinä tuo sisustukseen haluttua pehmeyttä ja luonnonläheisyyttä. Se sopii mainiosti yhteen syksyn trendikkäimpien sävyjen kanssa.

Pampaheinä tuo kukkasidontaan pehmeyttä ja tämän ajan henkeä. Anna lahjaksi kukkakimppu, jossa on muutama oksa pampaheinää. Muista kertoa kimpun saajalle, että heinät kannattaa kerätä talteen, kun kukkakimpusta aika jättää. Pampaheinä soveltuu myös muihin sidontatöihin. Esimerkiksi surusidonnassa heinät tuovat surulaitteeseen tai surukimppuun kauniin säväyksen luontoa. Ja kuinka kaunis olisikaan erilaisista heinistä tehty kranssi ulko-oveen nyt syksyn kynnyksellä!

Pienellä niksillä saat heinät kestämään: Pampaheinän voi laittaa maljakkoon ilman vettä. Kun heinä on kuivahtanut, suihkauta hiuslakkaa heinään estääksesi varisemisen. Näin saat heinät kestämään maljakossa pitkään kauniina!

Tiesitkö, että pampaheinää voit istuttaa myös omalle pihallesi? Tässä pieni vinkki ensikevään istutuksien suunnitteluun: Pampaheinä on yksivuotinen heinä, jonka voit istuttaa perennapenkkiin tai vaikka suureen ruukkuun terassille. Se kasvaa näyttäväksi, noin metrin korkuiseksi. Kasvupaikka täytyy olla aurinkoinen ja suojaisa, kastella ei tarvitse kovin tiheään, pampaheinä kestää kuivahtamisen kastelujen välissä. Kukinta sijoittuu loppukesälle, jolloin kauniit, pöyhkeät ja kermanväriset kukinnot avautuvat. Kukintoja voit leikata maljakkoon sisustuksen katseenvangitsijaksi!

eKukkanen
tuki@ekukka.fi