DIY Syyspuutarha

DIY Syyspuutarha

Vinkit ja ohjeet syksyn kauneimpiin kukkasidontoihin

Syksyn tullen pihan ja puutarhan värimaailma muuttuu kirjavan värikkääksi – sävykkäät oranssit, keltaiset ja vihreät loistavat kilpaa syysauringossa. Syyspuutarhasta löydät upeita materiaaleja, joista voit tehdä erilaisia kukkakoristeita terassille, parvekkeelle, pihalle ja sisälle. Erilaiset lehdet, kepit, oksat, kävyt ja sammaleet ovat todellisia luonnon aarteita. Kukkasidonta on hauskaa ja rentouttavaa puuhaa – päästä luovuutesi valloilleen ja kokeile tehdä persoonallinen kukkakoriste luonnon aarteista ja pihan antimista!

Callunakranssi

Callunat kuuluvat perinteisesti syksyyn. Callunakranssi ovessa toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi. Kranssi on myös kaunis koriste haudalle. Kranssin voi ostaa tai tilata kukkakaupasta, tai voit kokeilla myös tehdä sen itse! Katso ohjeet, joilla teet maatuvan callunakranssin.

Näin teet callunakranssin

Koristele pihlajanmarjoilla

Yleisesti pihlajanmarjat ovat suosittuja kukkasidonnassa, niitä käytetään kukkakimpuissa sekä kukkakoristeissa pienien helmien lailla. Pihlajanmarja on kestävä, se pysyy kauniina pitkään. Kokeile, kuinka kauniita koristeita syntyy oman pihan pihjalasta!

Pihlajanmarjavinkit

Vaahteranlehdistä kimppu

Näistä syksyn upeimmista lehdistä voit askarrella kimpun tai  kukkakimpulle pohjan. Vaahteranlehdet loistavat syksyisin upeissa keltaisen, punaisen ja vihertävän eri sävyissä. Vaahteranlehdet kuivuvat kauniisti, joten niistä on koristeeksi pidemmäksikin aikaa. Kurkkaa vinkit lehtikimpun tekoon!

Vaahteranlehtikimppu

Omenakranssi

Ylimääräisiä tai puusta pudonneita, hieman kolhiintuneita omenoita voi käyttää kranssien koristeeksi. Niillä saa kranssille väriä ja jopa hieman makeaa tuoksuakin. Kranssin sidonta onkin hauskaa ja vain mielikuvitus on rajana materiaalien käytössä!

Tee itse omenakranssi

Tee itse – syysmobile

Syysmobile on hauska koriste terassille, parvekkeelle tai vaikka ulko-ovelle. Voit käyttää mobilen tekoon luonnosta ja puutarha löytyviä aarteita. Mitä enemmän väriä ja loistetta, sitä enemmän syystunnelmaa! Katso vinkit ja tee persoonallinen syyskoriste.

Syksyn kaunein koriste

Sammalkranssi

Pelkästä sammaleesta tehty kranssi on luonnollisen kaunis. Siihen sopii yhdistettäväksi monenlaiset koristeet, erityisesti luonnosta löytyvät oksat, kävyt ja marjat. Puutarhasta ja syysistutuksista kranssiin voi lisätä vaikkapa muratin oksia tai mehitähden ruusukkeita. Kurkkaa vinkit!

DIY sammalkranssi