Pyhäinpäivän hautakoriste – Katso ohjeet ja tee itse

31 loka Pyhäinpäivän hautakoriste – Katso ohjeet ja tee itse

Tee itse pyhäinpäivän hautakoriste lähimmäisen haudalle

Pyhäinpäivänä sytytämme kynttilän ja muistelemme edesmenneitä läheisiämme. Käymme mahdollisuuksien mukaan haudalla ja viemme mukana kukkia, kynttilöitä ja hautakoristeita.

Haudalle voi viedä pieniä kukka – asetelmia, kynttiläasetelmia, havuseppeleitä, havuista ja kestävistä materiaaleista tehtyjä hautakoristeita. Näitä löydät kukkakaupoista, mutta voit tehdä hautakoristeen itsekin. Katso vinkit alta ja tee itse hautakoriste varvuista ja callunoista. Löydät myös vinkin toiseen hautakoristeeseen, joka syntyy havuista ja ruusuista.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Näin teet hautakoristeen varvuista ja callunoista

Tarvitset:

Varpuja – mustikkaa ja puolukkaa

Callunaa

Heiniä

Pallonmuotoinen kukkasieni

Pieni oksa

Puukiekko (tai pieni saviruukku/ muu alusta kukkasienelle)

1. Anna kukkasienipallon imeytyä vapaasti vedessä. Älä painele kukkasientä veden alle, muuten sen sisälle syntyy ilmakuplia ja sieni ei kastu keskeltä.

Poraa puukiekkoon pieni reikä ja laita tikku reikään. Asettele sen jälkeen kukkasienipallo tikkuun kiinni. Näin sinulla on pohja asetelmalle.

2. Työnnä mustikan ja puolukan varpuja pallon keskikohtaa kohti pallon joka puolelta.

3. Kun pallo on täytetty kauttaaltaan puolukan ja mustikan varvuilla, seuraavaksi on callunan vuoro. Pätki callunasta sopivan mittaisia pätkiä ja lisää ne palloon.

4. Lisää lopuksi valitsemasi heinät joukkoon.

Tämä hautakoriste kestää ja näyttää hyvältä pitkään. Voit muunnella tätä koristetta vaihtelemalla eri materiaaleja. Lisää vaikka joukkoon erilaisia leikkokukkia tai tee koriste pelkästään callunasta taikka varvuista.

Hautakoriste havuista ja ruusuista

Havut ovat perinteisiä hautojen koristeita. Havuilla saakin rauhallisen ja arvokkaan tunnelman haudalle.

Tämä hautakoriste syntyy yhdistelemällä havuihin ruusuja, eukalyptusta, kuusen oksia, sypressiä, hopealankaa ja puuvillaa.

Laita pöydälle kuusen oksa, jonka päälle alat kerroksittain lisäämään ruusuja, kuusen oksia, eukalyptusta ja muita materiaaleja. Lyhennä aina seuraavan lisättävän oksan mittaa. Näin kaikki oksat tulevat kauniisti esille. Sido lopuksi juuttinarulla kiinni. Tämä on ekologinen koriste haudalle.

Liity Kukkaystäviin!

 

Tilaa eKukan uutiskirje sähköpostiisi ja saat kätevästi tietoosi kukkamaailman puhutuimmat trendit sekä kivat kukkavinkit! Sähköposti kilahtaa n. pari kertaa kuukaudessa, joten voit olla huoleti, emme tuki sähköpostiasi turhilla viesteillä! Tilaa siis uutiskirje – ja pysyt mukana kukkamaailman menoissa!

eKukkanen
tuki@ekukka.fi