Syklaamisyksy

10 syys Syklaamisyksy

Millainen on syklaami? Tyylikäs väripilkku yllättää monipuolisuudellaan

 

Kaunis kotimainen syklaami (Cyclamen) on perinteinen syyskasvi, joka viihtyy viileässä. Tämä suosittu syksyn ruukkukukka voidaan istuttaa ulos yhdistelmäistutukseen tai ottaa osaksi syksyistä kodin sisustusta, mutta tiesitkö että syklaamista on myös trendikkään minikimpun koristajaksi tai erikoisemmaksi tilakoristeeksi? Kotimainen syklaami on kestävä ja se hehkuu upeissa eri väreissä – valkoisesta värikkäisiin punaisiin sekä hempeisiin vaaleanpunaisen sävyihin. Täydellisen tyylikäs ulkomuoto ei petä koskaan, syklaami pitää paikkansa syyskasvien suosikkilistan kärkipaikoilla. Koettele rohkeasti syklaamin rajoja – yllätyt kuinka kestävä kukka se on![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Syklaami säväyttää trendikkäästi minikimpussa

 

Tee söpö minikimppu syksyisistä kasveista! Syklaami sopii hyvin minikimppuun tuomaan herkkyyttä ja väriä. Yhdistele callunan sekä muiden syyskasvien kanssa, lisää joukkoon myös erilaisia leikkokukkia. Katso myös oman pihasi kasveja toisenlaisin silmin, millaisia oksanpätkiä voisit käyttää minikimpussa pihasi pensaista ja puista? Syksyiseen minikimppuun voit myös kerätä materiaaleja luonnosta, lenkkipolun varrelta. Erilaiset heinät ovat nyt trendikkäitä. Anna minikimppu lahjaksi tai tee itsellesi pieni ja suloinen koristus lipaston päälle.

Kestävä, hauska, erilainen – syklaami sopii myös tilakoristeeksi

 

Syksyn juhlapöytien ihastuttaja, takuuvarma katseenvangitsija on tämä syklaamiasetelma! Syklaami ilman multaa, juurineen vedessä, kuten kukka maljakossa. Syklaami on kestävä ruukkukukka ja sopii myös laitettavaksi veteen. Tärkeintä tässä asetelmassa on, että syklaamin mukula ei osu veteen. Syklaami mätänee ja homehtuu helposti, mikäli mukulaan joutuu vettä.

Tähän asetelmaan tarvitset sopivan kokoisen lasiastian. Lasiastia kannattaa valita niin, että syklaami pystyy itse kannattelemaan itseään sen reunoilla, jolloin sen juuret vain osuvat veteen. Poista enimmät mullat ja huuhdo juuret vedellä. Lasiastian pohjalle voi laittaa esimerkiksi koristekiviä, tai muita koristeellisia esineitä, juhlan teemavärien mukaisesti tai omaa sisustusta ajatellen. Tähän syklaamiasetelmaan voit myös yhdistellä leikkokukkia! Hauskat apinanruohot tuovat asetelmaan vauhtia ja mielenkiintoa. Voit kokeilla yhdistellä myös muita erilaisia vihreitä, heiniä tai vaikka marjakuisman oksia luoden erilaisen syysasetelman.

Syklaami syysistutuksessa ulkona

 

Istuta syklaami syysistutukseen ulkoruukkuun. Voit istuttaa useamman syklaamin samaan ruukkuun tai yhdistellä syklaamin muiden syyskasvien kanssa kuten lankaköynnös, hopealanka tai calluna. Syklaami tuo syksyn ruukkuistutuksiin väriä. Syklaami viihtyy viileässä ja valoisassa paikassa, sijoita syklaami-istutus suojaisan katoksen alle. Syklaami viihtyy myös hyvin lasitetulla parvekkeella sekä terassilla. Kastele syklaamia yhdistelmäistutuksissa kasvin tyvelle, vältä kastelemasta lehtiä sekä kukkia. Poista kellastuneet ja kuihtuneet kukat sekä lehdet.

 

Lue myös

Syksyn ehdoton suosikki – kotimainen syklaami

Liity Kukkaystäviin Facebookissa

 

Facebookista löydät kukkien ystäville ryhmän, nimellä Kukkaystävät! Tervetuloa iloiseen joukkoomme jakamaan sekä ihastelemaan kuvia kauniista kukista. Ryhmä on tarkoitettu leikkokukista, viherkasveista sekä kausikukista kiinnostuneille. Kukkaystävät -ryhmässä pääset jakamaan kauneimmat kukkakuvasi muiden kukkaystävien kesken. Kommentoi, kysy neuvoja sekä jaa omia kokemuksiasi kukkien parissa!

Kukkiva
ekukkakanava@gmail.com
No Comments

Post A Comment