Tee itse sammalsydän haudalle

29 loka Tee itse sammalsydän haudalle

Näin teet sammalsydämen

 

Sammal monikäyttöinen materiaali

Sammal on mainio materiaali syksyisiin koristeisiin. Sammalkoristeet sopivat erittäin hyvin myös haudalle. Kasvukauden päätyttyä raikkaana hehkuva vihreä sammal tuo kaivattua vihreyttä portaiden pieliin ja muualle missä kausikukat ovat kuihtuneet. Se on hyvin monikäyttöinen materiaali. Se sopii niin kukkaistutusten mullan peittäjäksi kuin päällystämään styroksi – tai olkirenkaita, kanaverkosta muotoiltuja pyramideja tai sanomalehdestä rutisteltuja ja kostutettuja palloja.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Matalat ja tiheäkasvuiset lajit ovat kaikkein käyttökelpoisimpia sammaltöihin. Kuivuessaan vaaleaksi muuttuvaa rahkasammalta voi käyttää sammaltöiden sisällä. Valitse kuitenkin päällysmateriaaliksi kauniin vihreitä lajeja. Mitä mattomaisempana sammaleen saat, sitä helpompi sitä on käyttää sammaltöihin.

Muistathan, että sammaleen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Sinulla täytyy olla maanomistajan lupa sammaleen keräämiseen. Kerätessä kannattaa myös muistaa kohtuus. Elä rohmua yhdeltä paikalta paljon, vaan ota sitä sieltä täältä ja huomaamattomista paikoista. Sammalta voit tiedustella myös kukkakaupoista.

Tarvitset

  • sammalta
  • puolarautalankaa
  • sekatöörit / pihdit langan katkaisuun
  • muratin verson / käpyjä / muuta koristetta

Tee itse sammalsydän

  1. Muotoile ensin sammalesta sydämen toinen puolikas. Pyörittele rautalankaa sammaleen ympärille ja tee toisesta päästä kapeampi.

2. Tee samalla tavalla sammaleesta sydämen toinen puolikas. Sydämen pohjaan voit käyttää ruskeampaakin sammalta, koska päällimmäisen kerroksen voit tehdä vihreämmästä sammaleesta.

3. Laita sydämen puolikkaat yhteen ja ala kieputtelemaan rautalankaa sydämen kapeasta päästä.

4. Kieputa rautalankaa sydämen ympäri niin, että sydän pysyy hyvin koossa ja tulee muotoonsa. Päättele rautalanka kieputtelemalla se muiden joukkoon.

5. Päällystä sammalsydämen pohja kaikkein kauneimmilla ja vihreimmillä sammaleilla. Tekniikka on sama kuin pohjan teossa. Kieputtele sammalet rautalangalla kiinni pohjaan.

6. Sammalsydän on kaunis sellaisenaan. Halutessasi voit koristella sydämen muratin versolla, kävyillä, oksilla tai muulla koristeella.

7. Työnnä muratin verson tyvipää sisälle sammaleeseen. Kostuta sammal hyvin. Kiinnitä muratin verso puolalangasta väännetyllä hakasella kiinni sammalsydämeen.

Sammalsydän on kaunis koriste haudalle. Itse tehtynä ja haudalle vietynä siinä on paljon tunnearvoa mukana.

Haudalle sopivat monet luonnonmateriaaleista valmistetut koristeet. Kukkakaupoista löytyy myös erilaisia kransseja ja kukkakoristeita haudalle vietäväksi. Jos ilma ei ole kovin kylmä, pienet kukkakimputkin ovat kauniita haudalla.

eKukkanen
tuki@ekukka.fi