Trendikäs kesä koristeheinillä

24 touko Trendikäs kesä koristeheinillä

Tee kesästä trendikäs – tyylikkäät koristeheinät sopivat kukkaistutuksiin, yhdistele rohkeasti!

 

Koristeheinillä saat mielenkiintoa kesän kukkaistutuksiin! Ne ovat näyttäviä myös yksistään istutettuina, esimerkiksi suuressa ruukussa ulko-oven vierustalla, terassilla tai parvekkeella. Koristeheiniä on saatavilla useita eri lajikkeita, väriltään, kooltaan ja muodoltaan ne voivat olla hyvinkin erilaisia. Koristeheinät ovat helppohoitoisia – ei kuihtuneiden kukkien nyppimistä!

Koristeheinät ovat heinäkasvien heimoon kuuluvia kasveja. Koristeheiniksi lasketaan myös erilaiset sarat, sädekaislat, piipot sekä vihvilät, vaikka ne eivät olekaan kasvitieteellisesti heinäkasveja. Myös Cordylinet eli liljapuut muistuttavat ulkomuodoltaan hieman koristeheiniä.

Tee terassistasi tai parvekkeestasi trendikäs erilaisilla koristeheinillä! Valitse mieleisesi useista eri lajikkeista ja kokoa näyttävä kokonaisuus yhdistellen erilaisia kesäkukkia sekä heiniä!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sininata ihastuttaa siniharmaalla värillään

 

Sininata (Festuca glauca) on yksi suosituimpia koristeheiniä, eikä ihme, sillä se on todella trendikäs! Viileää sävyä tuova koristeheinä, joka sopii kukkaistutuksiin täydennykseksi sekä suurempana yksilönä myös yksistään suureen ruukkuun! Mätästävä kasvutapa. Sininata viihtyy kuivalla tai kuivahkolla paikalla – aurinkoisella paikalla sinertävä väri tulee paremmin esiin. Viihtyy myös puolivarjoisella paikalla – varjossa väri muuttuu vihreämmäksi. Kasvualusta vettä läpäisevä, hiekkapitoinen ja kuiva, älä kastele liikaa. Kukkii suotuisalla paikalla loppukesästä röyhykukinnoin.

Erilaiset sarat tuovat mielenkiintoa istutuksiin

 

Sarat (Carex) eivät kasvitieteellisesti kuulu heinäkasvien heimoon, mutta niitä kuitenkin pidetään koristeheininä. Sarat kuuluvat sarakasvien heimoon. Jäykähköt ja vihreänvalkokirjavat lehdet muodostavat hieman kaareutuvia mättäitä. Helppohoitoinen – vaatimaton kasvualustan suhteen. Kasvualusta tulee olla hyvin vettä läpäisevä. Sijoita puolivarjoisaan paikkaan. Vältä liikakastelua – ei siedä seisovaa vettä.

Kesäpihan katseenvangitsija – Liljapuut

 

Liljapuut (Cordyline) ovat trendikkäitä! Saatavilla on useampaa eri kokoa. Istuta suuri, punertavan sävyinen verililjapuu näkyvälle paikalle keräämään ihastelevat katseet. Pienemmän kokoiset sopivat hyvin erilaisiin istutuksiin muiden koristeheinien kaveriksi. Saatava myös vihreänä. Sijoita valoisalle tai puolivarjoisalle lämpimälle paikalle. Kastele tasaisesti ja kohtuullisesti – vältä liikakastelua mutta älä anna kasvualustan kuivua kokonaan. Lannoita joka toinen viikko. Liljapuut viihtyvät myös huonekasveina!

Kukkaystävien uutiskirje

Tilaa eKukan uutiskirje sähköpostiisi ja saat kätevästi tietoosi kukkamaailman puhutuimmat trendit sekä kivat kukkavinkit! Sähköposti kilahtaa n. pari kertaa kuukaudessa, joten voit olla huoleti, emme tuki sähköpostiasi turhilla viesteillä! Tilaa siis uutiskirje – ja pysyt mukana kukkamaailman menoissa!

Kukkiva
ekukkakanava@gmail.com