Valitse sivu

Juhlava kranssi viimeistelee joulukodin – 3 erilaista vinkkiä

Modernia ja perinteistä, villiä ja hillittyä. Joulukranssit yllättävät monipuolisuudellaan – myös kranssikaupoilla voi iskeä valinnanvaikeus.

Juhlatunnelmaa luova kranssi on joulukodin viimeinen silaus. Se toivottaa juhlavieraat tervetulleeksi ulko-ovessa ja viimeistelee sisustuksen. Jatka siis joulun teemaa myös kranssin sävymaailmaan, tai suunnittele sisustus kokonaan sen ympärille.

Tutustu alla kolmeen eri ideaan, ja inspiroidu tilaamaan juuri omanlaisesi joulukranssi.

Suuri joulukranssi

Muhkea joulukranssi

Muhkeassa joulukranssissa saa käyttää rohkeasti erilaisia havuja, kuivakukkia ja leikkovihreitä. Talvikauden hortensiat kuivuvat kauniisti, ja ne sopivat täydellisesti tuomaan kranssiin runsautta. Kokonaisuuden kruunaa näyttävä rusetti.

Suurikokoisen kranssin voi ripustaa esimerkiksi ruokapöydän päätyyn. Koristele myös juhlapöytä kranssissa käytetyillä kukilla!

Havukranssi

Villi havukranssi

Perinteinen havukranssi saa uuden ilmeen, kun sen sitoo rennolla otteella. Modernia kranssia ei myöskään tarvitse täyttää kokonaan, vaan se saa olla puolikuun muotoinen. Materiaali sidotaan rönsyilemään villisti – sujauta mukaan myös kauniisti kaartuvia risuja.

Havut säilyvät parhaiten viileässä, joten vältä sijoittamasta niitä esimerkiksi lämpimän takan tai patterin läheisyyteen.

Sammalkranssi

Metsäinen sammalkranssi

Sammalkranssi huokuu metsäistä tunnelmaa. Joulun leikkokukkavalikoima on pullollaan vihreitä leikkokukkia, joista ilahduttavin lienee sammalpalloa muistuttava harjaneilikka. Myös kestosuosikin asemasta nauttivassa jouluruusussa on häivähdys vihreää.

Kukat saavat kosteutta sammaleesta, ja leudoilla säillä leikkokukista tehdyn kranssin voi ripustaa myös ulko-oveen. Kranssin voi asetella myös pöydälle kehystämään kynttilöitä tai tarjoilukulhoa.

Avainsanat: