Valitse sivu

Äitienpäivän kauneimmat ruukkukukat

Yllätä äitienpäivänä kauniilla ruukkukukalla – valitse äidille ja mummulle persoonallinen kukkalahja

Kukat kuuluvat äitienpäivään! Yllätä äitisi, mummusi tai äitihahmosi kauniilla kukkivalla ruukkukasvilla, josta on iloa pidemmäksi aikaa. Valitse kukkalahja saajan mieltymysten mukaan, ja tilaa kukat suoraan kotiovelle.

Ruukkuruusu rakkaalle

Ruukkuruusu (Rosa) ihastuttaa perinteisellä ja romanttisella kukinnallaan. Laajasta värivalikoimasta löytyy varmasti mieluinen sävy jokaiselle.

Oikein hoidettuna ruukkuruusu kukkii pitkälle syksyyn saakka. Jos haluaa ruukkuruusun kukkivan koko kesän, se kannattaa istuttaa hieman isompaan ruukkuun käyttäen uutta pussimultaa. Sijoita ruukku aurinkoiselle paikalle. Anna mullan pinnan kuivahtaa kastelukertojen välissä ja poista kuihtuneet kukat. Ruukkuruusut tarvitsevat runsaasti ravinteita, joten lannoita usein.

Suloinen soilikki

Soilikki (Streptocarpus) on vanha perinnekasvi. Nukkaisten lehtien keskeltä nousee pitkiä ja kapeita kukkavanoja, joiden päihin puhkeaa sieviä, viisiterälehtisiä kukkia.

Soilikki on sisäkasvi, mutta viihtyy kesäisin myös ulkona. Se menestyy parhaiten puolivarjossa. Kastele aluslautasen kautta, sillä vesipisarat voivat vioittaa lehtiä. Kasvualusta saa kuivahtaa kevyesti kastelukerojen välissä, ja lannoitetta saa antaa kasvukaudella noin pari kertaa kuukaudessa.

Hurmaava hortensia

Jalohortensia (Hydrangea Macrophylla-Ryhmäihastuttaa muhkealla kukinnollaan! Se on vakiinnuttanut paikkansa perinteisenä äitienpäiväkukkana ruukkuruusun rinnalla.

Hortensia tarvitsee paljon vettä, eikä sen kasvualusta saisi päästä kuivumaan kauttaaltaan. Sijoita hortensia esimerkiksi puolivarjoisalle tai varjoisalle terassille. Suorassa auringonpaisteessa se nuupahtaa helposti. Lannoita viikoittain.

Perinteinen paavalinkukka

Pieni, mutta näyttävä paavalinkukka (Streptocarpus ionanthus) on suosittu ruukkukukka. Sen kukat ovat samettisen tuntuiset, ja niiden värivalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Ripsureunaiset uutuuslajikkeet viehättävät niitäkin, jotka eivät normaalisti pidä perinteisistä ruukkukukista.

Runsas kukinta on taattu, kun paavalinkukan sijoittaa aurinkoiselle paikalle. Kastele aluslautasen kautta, sillä vesipisarat voivat aiheuttaa lehtiin ruskeita laikkuja.

Kestävä tulilatva

Tulilatva (Kalanchoë Blossfeldiana-Ryhmäon erittäin helppohoitoinen ja kiitollinen ruukkukukka. Saatavilla on yksinkertaisia ja kerrottuja kukkia sekä runsaasti erilaisia värejä.

Tulilatva viihtyy jopa paahteisella eteläikkunalla. Se varastoi vettä meheviin lehtiinsä, joten kasteluväli saa olla pitkä. Uudelleen kukkiakseen tulilatva tarvitsee vuorokausittain 14 tuntia kestävän pimeän jakson. Vaikka sitä ei kukittaisikaan uudelleen, se on kaunis myös viherkasvina.

Runsas pauliinabegonia

Pauliinabegoniaa (Begonia Elatior-Ryhmä) kutsutaan joskus myös ruusubegoniaksi. Perinteisten valkoisten, punaisten ja vaaleanpunaisten lajikkeiden rinnalle on saatu jalostuksen myötä myös aurinkoisia kelta- ja oranssikukkaisia lajikkeita.

Pauliinabegonia viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa. Voimakas paahde voi vioittaa lehtiä. Kasvualustan pinta saa kevyesti kuivahtaa kastelukertojen välissä, ja mietoa lannoitetta voi antaa jokaisella kastelukerralla. Muista nyppiä kuihtuneet kukat.

Kiehtova kiinanruusu

Kiinanruusu (Hibiscus rosa-sinensis) on suurikukkainen ja eksoottinen kaunotar. Parhaimmillaan se kasvaa jopa metrin korkuiseksi pensaaksi. Saatavilla on myös kirjavalehtinen lajike, joka ihastuttaa varmasti erikoisuuksien keräilijää.

Kiinanruusu menestyy aurinkoisella paikalla. Kastele kerralla reilummin, ja anna sitten kasvualustan kuivahtaa kevyesti ennen seuraavaa kastelukertaa. Kuivuus ja ruukun turha siirtely voi aiheuttaa nuppujen lakastumista.

Avainsanat: