Valitse sivu

DIY Kuivatut appelsiinit ja havutasselit – lue helpot ohjeet

Kuivatut appelsiinit ja havutasselit

Joulun alla on ihanaa puuhastella erilaisten askartelujen ja DIY juttujen parissa. Itse tehdyt joulukoristeet luovat lämpöistä tunnelmaa, niitä on kiva antaa myös lahjaksi. Kuivatut appelsiinit ja havutasselit sopivat joulun koristeluun monella eri tapaa. Appelsiinit kuivahtaa itsestään ja havutasseleiden teko on helppoa – kokeile yhdessä lasten kanssa!

Kuivatut appelsiinit ja havutasselit koristavat kauniisti joulua. eKukka.fi
Kuivatut appelsiinit ja havutasselit koristavat kauniisti joulua. eKukka.fi

Kuivatut appelsiinit

Appelsiinikiekkojen kuivatus on helppoa. Kuivatukseen kannattaa varata hyvin aikaa, esimerkiksi maanantaina kuivamaan laitetut appelsiinit sopivat seuraavan viikonlopun askarteluihin.

Leikkaa appelsiinista noin 0,5 – 1 cm paksuisia kiekkoja. Asettele kuivamaan ne leivinpaperilla suojatun ritilän päälle. Appelsiinit kuivavat hyvin normaalissa huoneenlämmössä. Kääntele appelsiineja päivittäin, niin ne kuivuvat tasaisesti.

Appelsiineja voi kuivata myös uunissa – lue lisää

Kuivatut appelsiinit sopivat monenlaiseen koristeluun! Koristele niiden avulla joulukranssi, juhlapöytä, joulukuusi tai erimerkiksi jouludrinkki. Kuivatut appelsiinit voi myös syödä, napostele sellaisenaan tai lisää jogurtin ja myslin sekaan.

Säilytä kuivatut appelsiinit paperipussukassa, liian tiiviissä rasiassa ne voivat homehtua mikäli niihin on jäänyt hieman kosteutta. Kokeile myös muiden sitrushedelmien kuivatusta, kuten sitruuna ja mandariini.

Havutasselit

Havutasselit sopivat monenlaiseen joulun koristeluun. Ne tuovat lahjapakettiin kivan lisän, niistä voi ketjuttamalla tehdä seinä- tai ikkunakoristeita, ne sopivat kauniisti joulukattaukseen sekä sopivat ne kivasti vaikka ovenkahvaankin roikkumaan.

Havutasselit kannattaa tehdä männyn neulasista. Kukkakaupasta voit ostaa joulun alla kaunista leikkomäntyä. Jos haluat käydä keräämässä männynoksia metsästä, muista perehtyä asiaan – mitä askartelija saa hakea metsästä?

Näin teet havutasselit:

Havutasseleiden eli havutupsujen tekoon tarvitset havujen lisäksi juuttinarua. Valmistus on todella helppoa ja nopeaa.

Nypi ensin neulaset irti männynoksasta. Voit käyttää yhteen tupsuun saman pituisia neulasia tai sekoittamalla eri pituisia neulasia lopputulos on persoonallisempi.

Kokoa neulaset tupsuksi ja kiinnitä juuttinarulla. Pyöritä juuttinarua useampi kerros ennen lopullista solmua. Tee pieni ripustuslenkki tai jätä pätkä narua, riippuen siitä mihin tarkoitukseen ajattelit havutasselit tehdä.

Kuivatut appelsiinit ja havutasselit sopivat kivasti yhteen. Kiinnitä kuivatut appelsiinit tasseleihin kuumaliimalla.

Avainsanat: