Valitse sivu

Eustoma uudessa valossa – tutustu lajikkeisiin ja käyttövinkkeihin

Eustoma kuuluu kukkakauppojen vakiovalikoimaan. Kaikista yleisimpiin leikkokukkiin kyllästytään helposti, mutta tuttuja ja tavallisia kukkia kannattaa tarkastella myös uudessa valossa.

Preeriaeustoma (Eustoma grandiflorum) on yksi myydyimmistä leikkokukista – siksi se on monen mielestä jopa tylsän tavallinen. Eustomista on kuitenkin moneksi.

Yhteen eustoman varteen puhkeaa lukuisia kellomaisia kukkia, ja myös spiraalimaisesti aukeavilla nupuilla on koristearvoa. Jalostamisen myötä saatavilla on lukuisia eri kukkamuotoja ja värejä – trendikkäimmät lajikkeet hurmaavat pehmeillä ja pastellisilla sävyillä.

Joko tunnet nämä lajikkeet?

Eustoma 'Piccolo'

‘Piccolo’

‘Piccolo’ on eustomista tavallisin ja käytetyin. Yleisimmät lajikkeet ovat joko vaaleanpunaisia, sinivioletteja tai valkoisia, mutta saatavilla on myös muun muassa keltaisia, vaaleanvioletteja, vihreitä ja jopa kaksivärisiä kukkia. Tuiki tavallinen ‘Piccolo’ komeilee harvoin pääkukkana, mutta sillä voidaan luoda kukkakimppuihin kaunista kerroksellisuutta.

‘Rosita’ on hyvin samankaltainen lajike kuin ‘Piccolo’, mutta sen terälehdet ovat kerrotut.

Eustoma 'Botanic'

‘Botanic’

‘Botanic’ on tyylikkään yksinkertainen uutuuslajike. Sen yleisilme on siro ja kevyt – myös sen varret ovat muita eustomalajikkeita hennommat. Jokaisessa kukassa on kuusi terälehteä, jotka kääntyvät aavistuksen taaksepäin kukan auetessa. Muihin lajikkeisiin verrattuna värivalikoima on suppea: kukkakaupoista voi löytää valkoista, vaaleanpunaista ja siniviolettia lajiketta.

Eustoma 'Alissa'

‘Alissa’

‘Alissa’ on verhoutunut röyhelöihin ja kerskuu muita eustomia suuremmalla kukalla. Näiden ominaisuuksien vuoksi se sopii kauniisti morsiussidontaan. Erityisen ihania ovat pastelliset lajikkeet, kuten vaaleankeltainen ‘Alissa Yellow’ ja aprikoosinen ‘Alissa Apricot’. Saatavilla on myös kaikkia perinteisempiä värejä.

Eustomat tähdittävät niittymäistä kukkakimppua

Eustoma kukkakimppu, Eustomat

Rento eustomakimppu syntyy kerroksellisuudesta ja leikkovihreistä, jotka myötäilevät eustoman nuppuisten varsien liikettä. Kun kukkamateriaalia käyttää runsaasti, kimppu ei jää kaipaamaan katseenvangitsijana toimivaa suurikokoista leikkokukkaa – pienikukkaisista leikoista koottu kimppu on ihanan niittymäinen.

Jos tavoittelet kuvassa näkyvän kimpun tunnelmaa, niittymäisyys on avainsana, jota haluat käyttää kukkatilausta tehdessä. eKukka-kauppiaat toimittavat kimpun ystävän tai läheisen kotiovelle jopa saman päivän aikana.

Avainsanat: