Valitse sivu

Jotain uutta, jotain vanhaa – heinäviuhkassa nykyaika yhdistyy menneen ajan kukkatrendeihin

Historiasta mallia ottanut heinäviuhka on persoonallinen morsiamen koru

Tiesitkö, että morsian voi kantaa juhlapäivänä muutakin kuin kukkakimppua? Esimerkiksi kukkaviuhkoja, kukkalaukkuja ja muita perinteisestä kimpusta poikkeavia morsiussidontatöitä kutsutaan yleisesti morsiamen koruksi. Persoonallinen sidontatyö antaa floristille tilaisuuden näyttää kädentaitonsa, ja lopputulos jää varmasti juhlavieraiden mieleen.

Häiden kukkakoristeisiin sopii täydellisesti “jotain uutta, jotain vanhaa” -ajattelu. Inspiroidu siis mennen ajan kukkatrendeistä, ja yhdistele niitä tämän hetken suosituimpiin kukkiin!

hääkimppu, heinäviuhka

Kerroksellinen heinäviuhka yhdistelee uutta ja vanhaa

Kukkatrendit ovat vaihdelleet laidasta laitaan vuosisatojen saatossa. Välillä on suosittu muutaman kukan maljakkoasetelmia, välillä runsaita ja värikkäitä kukkakoreja. Myös Hollannin tulppaanimania on heijastunut kukkasidontaan.

1800-luvun alussa suosittiin kerroksellisuutta. Biedermeierpuketiksi kutsuttiin pyöreää kimppua, johon kukat oli aseteltu kehämäisesti ympyröimään keskuskukkaa. Kokonaisuuden kruunasi paperinen mansetti.

kukkaviuhka, heinäviuhka, morsiamen koru

Heinäviuhkassa nykypäivä kohtaa menneen ajan kukkatrendit. Tänä päivänä suositut heinät ja kuivatut palmunlehdet yhdistyvät biedermeierpuketeista inspiraatiota ottaneeseen, kerrokselliseen asetteluun.

Pastellisävyt nousevat pinnalle joka kevät. Hempeä, häätunnelmaan sopiva kukkakehys syntyy vaaleansinisestä eteläntähdestä ja ritarinkannuksesta. Ritarinkannuksen sävyt vaihtelevat kauniisti vaaleanpunaisesta hailakan vihreään. Tuoreet kukat tuovat kaivattua kontrastia kuivatuille järviruo’on kukinnoille.

Avainsanat: