Valitse sivu

Herkkä pöytäkranssi kevään juhliin

Ihanan keväisistä narsisseista syntyy kestävä pöytäkranssi tarjoilupöydän keskipisteeksi

Tiesitkö, että narsissit säilyvät tuoreina ilman vettä useamman tunnin ajan? Narsisseista ja risuista syntyy hetkessä kaunis ja kestävä kranssi, jota voi käyttää pöytäkoristeena erilaisissa kevään juhlatilaisuuksissa. Tässä kranssi on asteltu tarjottimelle kynttilän kera, mutta se sopii myös esimerkiksi kehystämään kastemaljaa tai tuomaan piristystä ihan arkiseenkin kattaukseen.

‘Minnow’-lajikkeella on tavallista tetenarsissia pienemmät kukat. eKukka.fi

Erikoisnarsisseilla uutta ilmettä kevääseen

Jos kaipaa korvaajaa perinteiselle keltaiselle tetenarsissille, kannattaa kokeilla erikoisempia lajikkeita. Tässä kranssissa on käytetty ’Minnow’-nimistä erikoisnarsissia, jolla on pienet, kermanvalkoiset kukat. Perunanarsissia ja tasettia kannattaa kokeilla jos haluaa kukkien tuovan juhlapöytään myös huumaavaa tuoksua. “Minnow”-lajikkeen ja tetenarsissin tuoksut eivät ole yhtä voimakkaita, joten ne sopivat paremmin allergikoille.

Rouheista oksista ja hempeistä kukista syntyy mielenkiintoinen kontrasti. eKukka.fi

Näin teet pöytäkranssin

Tarvitset kranssipohjaan esimerkiksi risuja tai pajunoksia. Hieman kosteat oksat taipuvat paremmin, joten tarvittaessa voit liottaa niitä hetken vedessä. Oksat ja risut kieputetaan kranssiksi ja kiinnitetään yhteen rautalangalla. Älä ole liian tarkka, sillä rennosti yhteen kiepautetut oksat tuovat kranssiin kaunista liikettä.

Leikkaa narsissit irti sipulista, ja pujottele varret oksien väliin. Jos kranssipohja on tarpeeksi kookas, sipulit voi jättää myös paikoilleen. Tällöin narsissit kestävät vieläkin pidempään, sillä ne varastoivat vettä sipuleihinsa. Kapeaan ja herkempään kranssipohjaan narsissit asettuvat kauniimmin ilman sipulia, mutta tälläkin tavalla ne säilyvät tuoreina useiden tuntien ajan, kunhan kranssia ei sijoita liian lämpimälle paikalle.

Asettele lopuksi valmis pöytäkranssi osaksi kattausta.

Avainsanat: