Valitse sivu

Hopealankakranssi

Monikäyttöinen hopealanka – pyöräytä siitä ihastuttava kranssi

Hopealankaa (Calocephalus brownii) näkee joulukukkaistutuksissa sekä myös syysistutuksissa. Se taipuu hyvin kranssin muotoon ja miksipä ei myös kukkakimppuihin ja kukka-asetelmiin, sillä se kuivuu kauniisti ja pitää hopeanharmaan värinsä myös kuivahtaneena. Hopealankaa on saatavilla naturellina sekä glitterillä koristeltuna, glitter tuo joulukukkaistutuksiin kivaa jouluista kimmellystä.

Hopealangasta saa tehtyä ihanan kranssin. eKukka.fi

Hopealanka kranssissa

Hopealanka on erittäin helppo materiaali kranssin sitomisessa. Tuoreeltaan se asettuu kauniisti pohjarenkaan ympärille ja kuivuessaan jähmettyy upeaksi. Hopealankakranssista voit tehdä siron ja hentoisen tai vaihtoehtoisesti runsaan ja rönsyilevän. Leikkaamalla hopealangan haluttuun mittaan, pystyt säätämään kranssin pörheyttä. Hopealanka on itsessään jo niin mielenkiintoinen, että se ei välttämättä tarvitse sen erikoisempia koristuksia. Tyyliin sopiva, yksinkertainen juuttinarukoriste sopii kuitenkin hyvin langan kaveriksi ja kivasti viimeistelee lopputuloksen.

Hopealankakranssi sopii oveen tai seinälle. eKukka.fi

Hopealanka syksyllä

Hopealangalla on nimensä mukaisesti lankamaisen kapeat varret ja lehdet. Se on mätästävä, kasvu on hidasta. Jos asetat hopealangan syysistutusta tehdessäsi ruukun reunalle, se voi vanhetessaan hieman alkaa roikkumaan. Hopealanka kestää kuivuutta, eli ei tarvitse juurikaan hoitoa, kasteluväli saa olla pitkä. Kestää hyvin syksyn viileyttä ja hieman jopa pakkasta. Hopealanka koristaa myös haudalla pitkään, kun istutat sen syksyllä sulan maan aikaan. Syksyllä istuttamasi hopealangat koristavat pihallasi myös talven tullessa, sillä ne jäätyvät nätisti paikoilleen.

Hopealanka on erikoinen ruukkukasvi. 

Avainsanat: