Valitse sivu

Hopeanväriset syyskasvit

Hopeanhohtoa syysistutuksiin – katso vinkit

Hopeanväriset syyskasvit tuovat syysistutuksiin hehkua ja valoa! Syysistutukset tuovat kotipihallesi kodikkaan ja viimeistellyn ilmeen. Niitä voi asetella niin oven vierustalle sekä terassille, jossa ne tuovat ihanan tunnelman erilaisten lyhtyjen ja kynttilöiden kanssa. Syysistutuksiin voi yhdistellä erilaisia kasveja, puutarhat ja kukkakaupat ovat pullollaan mitä ihanimpia vaihtoehtoja. Hopeanväriset kasvit ovat suosittuja, niitä pystyy yhdistämään monenlaisen kasvin kanssa. Valkoisen ja hopean liitto on vahva, mutta hopea sopii yhteen myös erinomaisesti perinteisen punertavan callunan kanssa! Kokeile rohkeasti erilaisia värejä hopeiden kasvien kaveriksi.

Hopeanhohtavat lajikkeet

Hopealanka – Calocephalus brownii

Hopealankaa näkee niin syysistutuksissa kuin kesäkukkienkin kaverina. Sillä on nimensä mukaisesti lankamaisen kapeat varret ja lehdet. Hopealanka on mätästävä, kasvu on hidasta. Jos asetat hopealangan ruukun reunalle, se voi vanhetessaan hieman alkaa roikkumaan. Hopealanka kestää kuivuutta, eli ei tarvitse juurikaan hoitoa, kasteluväli saa olla pitkä. Kestää hyvin syksyn viileyttä ja hieman jopa pakkasta. Kestää hyvin myös koristeena haudalla.

Hopealehti / Hopeavillakko – Senecio cineraria

Perinteinen hautojen reunuskasvi on kaunis myös syysistutuksissa. Erittäin helppohoitoinen, ei pidä liian märästä kasvualustasta, joten älä kastele liikaa. Saa kuivahtaa kastelujen välissä. Hopealehden lehdet ovat nukkamaiset ja tammenlehtimäisesti liuskottuneet. Kestää hyvin syyshalloja.

Hopeaputous / Hopeavitja – Dichondra argentea

Hopeaputous on nimensä mukaisesti ”putous” joka roikkuu amppelissa tai suuren ruukun reunalla. Se on voimakkaasti alaspäin riippuva, jolla on pienet hopeanväriset, koristeelliset lehdet. Se kestää hyvin syksyn kylmyyttä ja sopii sen takia erinomaisesti syysistutuksiin. Tasainen kastelu. Se juurtuu helposti lehtihangoistaan, joten se täyttää nopeasti alueen, minne se istutetaan.

Syysistutukset kestävät kauniina pitkälle syksyyn! Tarkista, että syysistutuksien ruukun pohjassa on reikä, jotta liika vesi pääsee syyssateiden yllättäessä valumaan pois ruukusta. Mikäli reikää ei ole, laita ruukun pohjalle esimerkiksi leca-soraa tai kiviä.

Avainsanat: