Valitse sivu

Hopeanväriset syyskasvit

Hopeiset syyskasvit tuovat raikasta hohtoa syysistutuksiin

Hopeanväriset syyskasvit tuovat syysistutuksiin hehkua ja valoa! Syysistutukset tuovat kotipihallesi kodikkaan ja viimeistellyn ilmeen. Niitä voi asetella niin oven vierustalle sekä terassille, missä ne tuovat ihanan tunnelman erilaisiin lyhtyihin ja kynttilöihin yhdistettynä.

Syysistutuksiin voi yhdistellä erilaisia kasveja – puutarhat ja kukkakaupat ovat pullollaan mitä ihanimpia vaihtoehtoja. Hopeanväriset kasvit ovat ihanan raikkaita, ja niitä pystyy yhdistämään monenlaisten kasvien kanssa. Valkoisen ja hopean liitto on vahva, mutta hopea sopii yhteen myös erinomaisesti perinteisen punertavan kanervan kanssa!

Hopealanka (Calocephalus brownii)

Hopealankaa näkee niin syysistutuksissa kuin kesäkukkienkin kaverina. Sillä on lankamaisen kapeat varret ja lehdet. Hopealanka on kasvutavaltaan mätästävä, ja kasvu on hidasta. Jos asetat hopealangan ruukun reunalle, se voi vanhetessaan hieman alkaa roikkumaan. Hopealanka kestää hyvin kuivuutta ja syksyn viileyttä.

syyskasvit

Hopealehti/hopeavillakko (Senecio cineraria)

Perinteinen hautojen reunuskasvi on kaunis myös syysistutuksissa. Hopealehden lehdet ovat nukkamaiset ja tammenlehtimäisesti liuskoittuneet. Se on erittäin helppohoitoinen, eikä pidä liian märästä kasvualustasta, joten anna kasvualustan kuivahtaa kastelukertojen välissä.

hopealehtiset kasvit

Hopeaputous/hopeavitja (Dichondra argentea)

Hopeaputous on nimensä mukaisesti kuin putous, jonka ohuet versot roikkuvat amppelissa tai suuren ruukun reunalla. Se on kasvutavaltaan voimakkaasti alaspäin riippuva, lehdet ovat pienet ja pyöreät. Se kestää hyvin syksyn kylmyyttä ja sopii sen takia erinomaisesti syysistutuksiin. Kastele tasaisesti.

Avainsanat: