Valitse sivu

Hyytävät kukat Halloweeniin!

Kurpitsat ja kummitukset kuuluvat Halloweeniin – lue hyytävät kukkavinkit

Pimeässä hohtavat ruusut ja kaikenlaiset kummastuttavat kukat kuuluvat kurpitsojen lisäksi Halloweeniin. Pääkalloruukuissa olevat kaktukset ja oransseiksi värjätyt mehikasvit virittävät kotisi oikeaan tunnelmaan! Kurpitsoja on saatavilla erikokoisina ja -värisinä, löytyy isompia joihin voi kaivertaa hyytävät kasvot, jotka välkkyvät kynttilän valossa, tai pienempiä kurpitsoja, jotka voi asetella esimerkiksi kukkakimpun ja kynttilöiden viereen. Leikkokukkavalikoimasta löytyy myös lyhtykoiso, joka on näyttävä yksistään maljakossa!

Millaisia kukkia löytyy sinun Halloween-juhlista?

Halloween-kukat

Kukkakauppojen valikoimasta löytyy Halloweenin alla paljon erilaisia värjättyjä kukkia ja ruukkukasveja. Saatavilla on myös Halloween-juhlaan sopivia syksyisen värisiä leikkokukkia, oranssin ja keltaisen eri sävyissä. Erilaisilla ruukuillakin voit koristaa kotiasi Halloweenin hyytävällä teemalla. Kummituspuu (Corokia) on varma katseenvangitsija!

Luonnosta löydät myös paljon Halloween-teemaan sopivaa koristetta kotiisi ja esimerkiksi terassille! Kaikenlaiset syksyn tuulien riepottelemat oksat ja risut sopivat erinomaisesti tähän juhlapäivään. Asettele suuret risut ja oksat isoon maljakkoon tai ruukkuun vapaasti ja väljästi. Näin saat hyytävän ja kummitusmaisen asetelman! Oksiin voit myös laittaa roikkumaan erilaisia koristeita.

Lyhtykoiso, Physalis alkekengi – Halloween-hulluttelijan nimikkokukka

Lyhtykoiso on perenna, joka tekee paperilyhtymäiset siemenkodat. Siemenkodat saavat kauniin oranssin syysvärinsä elo-syyskuussa. Lyhtykoiso kulkee myös nimillä lyhtykukka ja juutalaiskirsikka. Tämä kasvi on kuin tehty Halloweenista innostuvalle, joka haluaa koristaa kotiansa erilaisilla teemaan sopivilla kukilla. Lyhtykoisosta voi leikata muutaman oksan maljakkoon. Voit myös kuivata oksia, asettele ne ilmavasti maljakkoon ilman vettä. Väri säilyy lyhdyissä kauniina koko talven.

Perennapenkissä lyhtykoiso kasvaa n. 50-80cm korkeaksi. Se leviää maarönsyjen avulla. Kasvutapa on rehevä ja hieman harottava. Lyhtykoiso kannattaa sijoittaa perennapenkissä taustakasviksi.

Pienet, perunankukan kaltaiset kukat avautuvat heinäkuussa. Kukinnan jälkeen marjojen suojaksi kehittyy ensin vihreät paperilyhtymäiset siemenkodat, jotka saavat oranssin värinsä syksyn edetessä. Lyhtykoiso on kestävä perenna, se ei vain siedä talvimärkyyttä.

Parhain kasvupaikka lyhtykoisolle on aurinkoinen tai puolivarjo. Maaperä saa olla multava, kostea ja kalkkipitoinen. Keväisin kalkitaan ja lannoitetaan. Lyhtykoiso on myös kaunis talven törröttäjä, jos päätät jättää sen perennapenkkiin talveksi.

Ota tästä koppi ensi kevään istutussuunnitelmiin!

Avainsanat: