Valitse sivu

Ihanat erikoiset joulutähdet

Kukita joulu tähdillä – tutustu erikoisiin joulutähtilajikkeisiin

Joulutähti (Euphorbia pulcherrima) on yksi suosituimmista joulunajan ruukkukukista, ja siitä on saatavilla myös trendikkäitä erikoislajikkeita jotka hurmaavat ulkonäöllään! Perinteisen punaisen ja valkoisen tähden rinnalle on saatu upeita värimuunnoksia ja ihastuttavia kerrottukukkaisia lajikkeita.

Kotimainen Martin Tarha viljelee joka joulu melkein 50 eri lajiketta joulutähdestä. Viime vuosina joulutähtien erikoisvärit ja -mallit ovat nousseet huimaan suosioon – moniväriset, vaaleanpunaiset, kuparin ja keltaisen sävyt sekä kerrotut lajikkeet ovat yhä enemmän kysyttyjä. Martin Tarha keskittyy joulutähtien viljelyssä trendien ja muotojen lisäksi kestävyyteen ja terveyteen. Martin Tarha viljelee joulutähtiä joka jouluksi noin 45 000 kpl!

Martin Tarhan erikoisjoulutähdet

Erikoisjoulutähtien lajikkeista voit kysyä lisää lähimmältä kukkakauppiaaltasi.

Joulutähden hoito-ohjeet

Joulutähti on kotoisin Väli-Amerikasta, jossa se luonnonvaraisena kukkii talviaikaan. Tämän vuoksi myös Suomessa kasvaneet joulutähdet tarvitsevat värittyäkseen lyhyen päivän, jossa valoisa aika päivästä on vain 8-10 tuntia.

Kotona joulutähti tulee sijoittaa valoisaan ja vedottomaan paikkaan, jossa on tasainen lämpötila, yli 15 astetta. Joulutähti ei siedä lainkaan kylmää eikä vetoa, joten kuljettaessa ja pakatessa tähän tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Joulutähti pysyy tasaisella, kohtuullisella kastelulla pitkään virkeänä, mutta sen uudelleen kukittaminen voi olla päivän pituuden vuoksi hankalaa. Lämpimissä maissa sitä voi usein tavata puina ja pensaina ympäri vuoden. Joulutähti voi aiheuttaa paikallisesti ärsytystä, mutta ei ole varsinaisesti myrkyllinen.

Avainsanat: