Valitse sivu

Vappukimppu räikeissä väreissä

Värikäs vappukimppu piristää ja toimii takuuvarmana katseenvangitsijana

Vappukimppua sitoessa kannattaa unohtaa neutraali värimaailma ja minimalismi – nyt enemmän on parempi! Yhdistelemällä ennakkoluulottomasti eri sävyisiä materiaaleja saa aikaan värikkään vappukimpun, joka vangitsee katseen esimerkiksi piknikpöydän kattauksessa ja tuo hymyn vieraiden huulille. Värjätyistä leikkokukista ja -vihreistä löytyy laaja värivalikoima, ja kimppuun syntyy mielenkiintoisia kontrasteja kun siihen sitoo sekä kuivattuja että tuoreita kukkia.

’Iloista vappua!’ -kimpun sitoi Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka. Värjättyjen leikkojen lisäksi kimpussa on käytetty tuoreeltaan muun muassa pirteän keltaista kultahehkua (Craspedia globosa), ohdaketta muistuttavaa värisafloria (Carthamus tinctoriusZanzibar’) sekä vaaleanpunaista neilikkaa (Dianthus). Näistä materiaaleista syntyi piristävä ja iloinen värikimara, joka ei varmasti jää keneltäkään huomaamatta.

‘Iloista vappua!’ -kimpun sitoi Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka

Kukkakimppu ’Iloista vappua!’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: