Valitse sivu

Jäätyneet kukat trendaavat nyt – näin teet kivan jääkranssin

Jääkranssi – pakkasilman pihakoriste

Jääkranssi koristaa kauniisti huurtunutta ja lumista pihaa. Jääkranssi on helppo tehdä itse. Koristeeksi siihen voit laittaa esimerkiksi kuivakukkia, leikkokukkia, havuja ja marjoja – vain mielikuvitus on rajana.

Jääkranssin tekoon tarvitset pyöreän astian, jonka sisään mahtuu toinen pienempi pyöreä astia. Aseta pienempi pyöreä astia isomman astian keskelle, näin reunoille jää kranssin muotoinen kehä. Varmistaaksesi kranssin hyvän muodon, voit tukea pienempää astiaa esimerkiksi teipillä tai painolla, jotta se pysyy paikoillaan.

Lisää sitten vesi, täytä astiaa sen verran kuinka paksun kranssista haluat – hieman paksumpi kranssi kestää pidempään. Koristele kranssi haluamillasi koristeilla – kuivakukat ovat tällä hetkellä trendikkäitä!

Kranssi jäätyy kauniiksi pakkasilla – muista kuitenkin suojata taideteoksesi, jotta pikkulinnut eivät käy sitä hämmentämässä. Varsinkin kukat ja marjat saattavat herättää pikkulintujen kiinnostuksen. Kun kranssi on jäätynyt, tuo se hetkeksi sisälle muottien irroittamista varten. Voit laskea hieman lämmintä vettä esimerkiksi altaaseen ja asettaa kranssin kippoineen hetkeksi sinne – muottiastiat lähtevät nätisti ja kranssi pysyy ehjänä.

Viimeistele jääkranssi kauniilla koristenauhalla! Jääkranssi sopii kauniisti yhteen erilaisten jäälyhtyjen kanssa.

Jääkranssi koristaa kauniisti huurteista pihaa. eKukka.fi

Avainsanat: