Valitse sivu

Jännittävä kummituspuu – lue hoito-ohjeet!

Kummituspuu on kummallinen huonekasvi

Kummituspuu (Corokia cotoneaster) on huonekasvi, joka nousee suosioon aina syksyn ja halloweenin tullen. Sen risuinen ja karu ulkomuoto herättää paljon mielipiteitä. Läheltä katsottuna huomaa, että kummituspuun vanhimmat lehdet ovat vihertäviä, vaikka uudet lehdet puhkeavatkin tuhkanharmaina. Kummituspuun suosio piileekin sen karun kauniissa ulkonäössä.

Näillä hoito-ohjeilla saat kummituspuun puhkeamaan kukkaan

Kasvupaikka
Paras kasvupaikka on aurinkoinen tai puolivarjoinen paikka. Suojaa kummituspuu voimakkaalta paahteelta. Kesällä voit viedä kummituspuun ulos, mutta muista nostaa se sisälle taas syksyn tullen. Kummituspuu viihtyy myös huoneenlämmössä ympäri vuoden, mutta jos siirrät sen talveksi hieman viileämpään, saattaa se ilahduttaa keväällä pienillä, keltaisilla kukilla. Kukista kehittyy punaisia marjoja.

Kastelu
Kastele varoen. Kummituspuu sietää paremmin kuivuutta kuin märkyyttä, mutta toisaalta kasvualusta ei saisi päästä myöskään rutikuivaksi. Kasvukaudella kasteluveteen voi laittaa miedosti lannoitetta noin kerran kuussa.

Muu hoito
Kummituspuu kasvaa hitaasti, mutta sitä voi halutessaan muotoilla ja leikata. Leikatut oksanpätkät voi laittaa vesilasiin juurtumaan.

Avainsanat: