Valitse sivu

Joulun sydän – sydämenmuotoinen jouluasetelma

Hehkuvan punaisista kukista syntyy lämminhenkinen jouluasetelma

Punainen mielletään joulun väriksi, ja sen ajatellaan myös symboloivan rakkautta ja lämpöä. Täydellinen joulun sydän sykkii siis lämpöisesti ja hehkuu upean punaisena. Sydämenmuotoinen kukka-asetelma sopii niin haudalle kuin kotiinkin.

jouluasetelma
‘Joulun sydän’ -asetelman toteutti Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

Oasiksen sydämenmuotoinen märkäsienipohja on helppo ja nopea kukittaa, ja näyttävin lopputulos syntyy kauden kauneimmilla kukilla. Punaisen eri sävyt täydentävät kauniisti toisiaan ja luovat hehkuvan vaikutelman. Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka käytti ‘Joulun sydän’ -asetelmassa kekseliäästi erilaisia leikkokukkia. Sydämen keskusta on täytetty värjätyllä ja kuivatulla jänönhännällä (Lagurus), ja reunoja puolestaan koristavat keijunkukan (Heuchera) lehdet. Pääkukkana toimivat voimakkaanpunaiset ruusut, ja lisäsävyä tuovat pikkuiset ruusunmarjat ja punaoranssit krysanteemit.

jouluasetelma
Lämpimät, punaisen eri sävyt kruunaavat joulun

‘Joulun sydän’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: