Valitse sivu

Jouluntuoksuinen hyasinttiasetelma

Tee hyasinteista ja kanelitangoista upeasti tuoksuva asetelma

Joulu on ihanien tuoksujen aikaa. Meidän monen jouluun kuuluvat hyasintit ja niiden huumaava tuoksu. Tämä hyasinttiasetelma on helppo tehdä ja sillä saat todellista joulun tunnelmaa kotiisi. Tarvitset vain hyasintteja, sammalta, juuttinarua ja koriste kanelitankoja, joita myydään kukkakaupoissa tai askartelutarvikeliikkeissä. Lisäksi tarvitset tietysti jonkun kivan tarjoilualustan, mille saat asetelman esille. Jalallainen tarjoiluvati on tähän tarkoitukseen hyvä.

Hyasinteista ja kanelitangoista syntyy joulululta tuoksuva asetelma.
Hyasinteista ja kanelitangoista syntyy joululta tuoksuva asetelma. eKukka.fi

Näin teet hyasinttiasetelman

  • Ota hyasintit irti ruukuista ja asettele ne keskelle tarjoiluvatia (voit halutessasi laittaa hyasintit kirkkaaseen muovipussiin). Täytä hyasintin multapaakkujen välit sammalella ja laita sitä myös niiden ympärille.
  • Kietaise hyasinttien ja sammaleen ympärille löysästi juuttinarua ja ala ujuttamaan kanelitankoja narun ja sammaleen väliin. Kiristä narua tarpeen mukaan.
  • Koristele kokonaisuus kestävillä luonnonkoristeilla, esim. kävyillä ja hentoisilla männynoksilla.

Hyasinttiasetelma sopii tarjoilupöydän katseenvangitsijaksi.
Hyasinttiasetelma sopii täydellisesti tarjoilupöydän katseenvangitsijaksi. eKukka.fi

Hyasinttiasetelman hoito-ohjeet

Nuppuinen hyasintti aukeaa täyteen kukintaan noin viikossa. Hyasinttia tulisi kastella vain vähän kerrallaan, ettei sen varsi veny liikaa. Jos varsi on kuitenkin päässyt venähtämään, voit tukea sitä kukkakepillä. Asetelman hyasintteja tulee kastella muutenkin varovaisesti, jos niitä ei ole laitettu muoviin asetelman sisälle – kasteluvesi voi karata pöydälle. Laita hyasinttiasetelma yöksi viileään niin kukinta kestää pidempään.

Avainsanat: