Valitse sivu

Jouluruusu – ajaton ihanuus

Jouluruusu (Helleborus niger) viimeistelee joulutunnelman

Jouluruusu (Helleborus niger) Tämä kaunis, valkoisen ja vaalenpunaisen sävyissä vivahteleva jouluruusu kasvattaa suosiotaan jouluisen kodin somistamisessa. Tyypillisesti tämän kasvin kukat ovat valkoiset, herkät ja kukkavarret vankat ja lehtevät. Vaikka tätä joulun kaunotarta pidetään lähinnä kausikukkana, saa innokas puutarhuri iloita sen kukinnasta uudestaan istuttamalla sen puutarhaan keväällä. Jouluruusun kaikki kasvin osat ovat myrkyllisiä, joten sen sijoittaminen kannattaa huomioida kodissa lemmikkien ja lasten kannalta.

Jouluruusun hoito – ohjeet

Helppohoitoinen jouluruusu vaatii tasaisen kostauden, valoisan ja mielellään viileämmän paikan, jotta se jaksaa ilahduttaa kukinnallaan pitempään. Anna kuitenkin pintamullan hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Liikakastelu mädännyttää varsien tyvet ja juuret yleensä vahingoittuvat.

Ostettuna jouluruusu ei tarvitse lannoitusta, jos se istutetaan ulos keväällä. Sen sijaan kauttavuoden ruukussa pidettävää lannoitetaan keväästä syksyyn 2-viikon välein. Jouluruusua voi lisätä kätevästi jakamalla tai siemenistä, jotka itävät parhaiten kylvettynä heti siementen irtoamisen jälkeen.

Avainsanat: