Valitse sivu

Jouluvihreät

Joulukukkaistutusten vihreät – millaiset kasvit kukkivien kaveriksi?

Joulukukkaistutukset kuuluvat jouluun! Yleensä kukkaistutukseen valitaan omat suosikkikukat, joillekin joulutähti virittää joulun tunnelman kohdilleen, kun taas toisille hyasintin tuoksussa on se joulun taika. Joulukukkaistutukseen muhkeutta ja näyttävyyttä tuovat erilaiset jouluvihreät. Jouluvihreä voi olla havu tai esimerkiksi jokin viherkasvi, yleisesti jouluvihreä on sellainen kasvi joka antaa kukkaistutuksen päätähdelle eli kukkivalle joulukukalle tilan loistaa. Jouluvihreitä käytetään istutuksissa lisukekukkina, tuomaan ryhtiä sekä runsautta.

Tutustu erilaisiin jouluvihreisiin

Sammalmähkä on hauska jouluvihreä. eKukka.fi

Valitse mielenkiintoinen jouluvihreä

Sammalmähkä (Selaginella martensii) on hauska koristekasvi joulukukkaistutuksiin. Sitä on saatavilla eri kokoisena, joten se sopii niin isompaan kuin pienempäänkin kukkaistutukseen. Sammalmähkästä saat mielenkiintoisen yksityiskohdan, mutta se ei kuitenkaan varasta kukkivan joulukukan loistetta.

Kultasypressi (Cupressus macrocarpa ’Wilma’) tuo jouluistutukseen valoa ja raikkautta. Kultasypressiä kutsutaan myös nimellä sitruunasypressi, koska kun sen neulasia hieroo kevyesti, ne tuoksuvat sitruunalta. Saatavana eri kokoisena, joten sopii istutuksien huipuiksi sekä lisukkeiksi.

Kultasypressi on kauniin raikkaan vihreä. eKukka.fi

Sypressi on joulukukkaistutuksissa tuttu näky

Sypressi eli joulusypressi (Chamaecyparis lawsoniana ’Ellwoodii’) ihastuttaa tyylikkäällä ulkomuodollaan. Se on joulukukkaistutuksissa varsin tuttu näky – sitä on saatavilla useassa eri koossa, joten se istahtaa monenlaiseen ruukkuun ja astiaan. Ryhdikäs sypressi tuo kukkaistutukseen myös tarvittaessa korkeutta. Perinteisenvihreä väritys antaa kivan taustan joulun kauneimmille kukkijoille. Joulusypressiä on saatavilla myös valmiiksi lumetettuna.

Sypressi kuuluu perinteiseen joulukukkaistutukseen. eKukka.fi

Löydä mehiruusukkeista suosikkisi

Mehiruusukeet (Echeveria) on maksaruohokasveihin kuuluva mehikasvisuku, joka on yleinen kasvi joulukukkaistutuksissa. Se on myös tykätty ja helppohoitoinen viherkasvi ympäri vuoden, joten se kannattaakin napata joulukukkaistutuksesta talteen. Mehiruusukkeita on saatavilla useita erinäköisiä variaatioita joulumarkkinoilla, kuten hopealla tai kultaisella maalilla maalattuja tai glitteröityjä. Myös koosta on valittavana aivan minikokoisesta mehiruusukkeesta hieman suurempaan versioon, kuitenkin ne pysyvät suurempikokoisenakin matalakasvuisena, joten ne sopivat hyvin asetelmien etualalle. Naturellina mehiruusuke on vihreään, harmahtavaan tai jopa hieman punertavaan taittuvan sävyinen.

Pienet mehiruusukkeet on suloisia.  eKukka.fi

Viherkasvit jouluistutuksessa

Huonekuusi eli Norfolkinaraukaria (Araucaria heterophylla) on kuin minikokoinen joulukuusi! Neulaset ovat raikkaan vihreät ja pehmeät. Saatavilla useassa eri koossa, joten sopii niin isoon kuin pieneenkin istutukseen. Huonekuusi menestyy hyvin myös viherkasvina. Voit viimeistellä huonekuusen jouluisesti pienillä koristepalloilla.

Kokeile myös näitä viherkasveja joulukukkaistutuksessa:

  • Muratti
  • Lankaköynnös
  • Pitsilehti
  • Ruukkumänty
  • Rahapuu
  • Anopinkieli
Kukkaruukussa kuusi ja mäntyeKukka.fi

Avainsanat: