Valitse sivu

Kaktus amppelissa – helppohoitoinen ja näyttävä

Riippuvat kaktukset

Kaktukset (Cactaceae) ovat hyvin helppohoitoisia ja suosittuja viherkasveja. Erilaisia kaktuslajeja on olemassa useita. Kaktukset selviytyvät käytännössä kaikissa olosuhteissa – ainoa tapa, jolla voit vahingoittaa kaktusta on liika kastelu. Huolettomalle vihersisustajalle sekä paljon reissaavalle kaktus on oikea valinta. Itsenäiset kaktukset eivät vaadi juurikaan hoitoa, ne kaipaavat vain ilmavan kasvualustan ja kastelun silloin tällöin, eli noin pari kertaa kuukaudessa. Istuta kaktus uuteen, suurempaan ruukkuun vasta, kun juuret ovat vallanneet vanhan ruukun.

Valoa kasveista?

Sisusta viherkasveilla. Pienet kaktukset sopivat hyvin vaikka lasiseen, hehkulampun muotoiseen amppeliin! Mielenkiintoiset yksityiskohdat sisustuksessa ovat persoonallisia ja tuovat kodikkuutta. Viherkasveilla on myös positiivisia vaikutuksia mieleen, niiden kanssa puuhastelu lievittää stressiä.

Naruamppeleiden paluu

Kaktukset on oikestaan aika veikeitä kavereita. Naruamppeleissa niitä on aika helppo käsitellä. Huomaatko miten täydellisesti muodot sopivat toisiinsa? Yhdistele roisin näköiset kaktukset sileäpintaisiin ruukkuihin, niin saat sisustukseen silmillesi katseenvangitsijoita.

Graafista muotoilua

Tumma ja kiiltävä pinta yhdistettynä luonnon omaan muotoon. Teollista ja graafista – hyvä vastakohta pehmeän pistävään pintaan!

Avainsanat: