Valitse sivu

Karkki vai kepponen? – Halloweenin kukkakimppu

Mustaksi värjätyt kuivakukat ja voimakkaat sävyt toimivat halloweenin kukkakimpussa

Halloweenin vietto yleistyy myös Suomessa. Pelottelujuhlan kimppuihin ja asetelmiin sopii täydellisesti mustaksi värjätyt kuivakukat, jotka jäävät usein pehmeiden pastellisävyjen varjoon. Nyt hempeät sävyt kannattaa kuitenkin unohtaa – yhdistele rohkeasti voimakkaita ja tummanpuhuvia värejä! Halloweenin kukkakimppu sopii koristamaan juhlapöytää, mutta se on myös mainio lahjaidea jos lahjan saaja ei ole mieltynyt sieviin ja hempeisiin kukkiin.

Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka sitoi ‘Trick or Treat’ -kukkakimpun, jossa leikkovihreät korvaa mustaksi värjätyt ja kuivatut ruskukset. Myös pehmoiset jänönhännät (Lagurus) ovat saaneet mustan puvun. Kimpun kruunaavat dramaattinen kalla (Zantedeschia) ja verenpunainen puutarharuusu (Rosa ‘Rouge Royale’). Puutarharuusut ovat olleet viime aikoina erityisen suosittuja morsiussidonnassa. Loppusilaus syntyy muutamilla tähtiputken (Astrantia) kukinnoilla ja kanervan (Calluna) oksilla.

‘Trick or Treat’ -kukkakimpun sitoi Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

‘Syysswag’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: