Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Petunia

Petunia

Petunia

Petuniat ovat suosittuja kesäkukkia kukkapenkeissä, parvekelaatikoissa sekä amppeleissa. Tarhapetuniat (P. × hybrida) ovat pystykasvuisia ja sopivat hyvin kesäkukkaryhmiin istutettaviksi. Riippapetuniat riippuvat kauniisti esimerkiksi parvekelaatikossa tai amppelissa. Petunioiden kukat voivat olla yksinkertaisia tai kerrannaisia, ja värivalikoima on todella laaja.

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Pidä ruukkuun istutetun petunian kasvualusta tasaisen kosteana. Lannoitetta voi antaa jokaisella kastelukerralla. Kuihtuneet kukat poistetaan kukkapohjuksineen, muuten kukinta alkaa pikkuhiljaa laantua.

Petuniat viihtyvät sekä ruukussa että kukkapenkissä. Paras kasvupaikka petunioille on suojaisa ja joko aurinkoinen tai puolivarjoinen. Maan tulisi olla multavaa ja hyvin vettä läpäisevää. Petunioita voidaan kasvattaa myös itse siemenestä, jolloin siemenet kylvetään maalis-huhtikuussa. Noin nelilehtiset taimet koulitaan erilleen, ja taimet viedään ulos hallanvaaran mentyä. Vaikka petunioita kasvatetaankin yleensä yksivuotisina, niiden talvettaminen voi onnistua valoisassa ja viileässä sisätilassa.

Katso myös nämä!