Valitse sivu

Kaunis hopealankakranssi sopii haudalle

Hopealankakranssi on kaunis hautakoriste – katso ohjeet ja opettele tekemään kranssi itse!

Pyhäinpäivä lähestyy ja ajatukset voivat olla edesmenneissa läheisissä ja heidän muistamisessa. Monelle haudalla käyminen on tärkeä perinne, ja hautapaikan pitäminen kauniina toimii samalla surutyönä.

Hautakoristeita voi tehdä myös itse – kokeile vaikka harmaan kaunista hopealankakranssia. Hillityn ja kauniin sävyinen hopealanka on kestävä kasvi niin ruukussa, kuin kranssimateriaalina – se kuivuu kauniisti säilyttäen muotonsa ja värinsä.

Näin teet kranssin haudalle

Varaa tarpeeksi materiaalia: mitä muhkeamman kranssin haluat, sitä useampia hopealankaruukkuja tarvitset. Jos haluat kranssista kokonaan maatuvan, valitse sidontalangaksi esimerkiksi juuttinarua.

Tarvitset:

  • hopealankaa
  • olkipohjan
  • ohutta rautalankaa tai muuta ohutta lankaa sitomiseen
  • oksasakset
Hopealanka (Calocephalus brownii) on kestävä ruukkukasvi.

Irrota aluksi kasvimateriaali irti ruukuista. Leikkaa ne oksasaksilla irti, erottele ja katko ne valmiiksi sopivan mittaisiksi pätkiksi.

Olkipohja tekee hopealankakranssista muhkean.

Sido ohut rautalanka (tai muu naru) kiinni olkipohjaan. Ota nippu valmiiksi pätkittyjä hopealangan pätkiä käteen ja pyöräytä nippu puolalangalla kiinni kranssin ulkolaidalle. Lisää nippuja seuraavaksi keskelle ja sitten sisälaidalle. Ensimmäinen kerros on valmis. Jatka samaan tapaa aina niin, että edellisen kerroksen sidontakohta jää osittain seuraavan kerroksen alle.

Hopealanka tuntuu ja näyttää mielenkiintoiselta materiaalilta.

Ujuta viimeisen kerroksen sidontakohta ensimmäisen kerroksen alle. Pöyhi hiukan kädellä kohtaa, missä kranssin alku ja loppu yhdistyvät. Näin sidontakohta peittyy paremmin.

Hopealankakranssin keskelle sopii pieni kynttilälyhty.
Kranssin keskelle sopii erittäin hyvin pieni kynttilälyhty . eKukka.fi

Avainsanat: