Valitse sivu

Keltainen kuin aurinko – ihana onnenpensas kukkii runsaasti ja on todella kestävä

Onnenpensaan oksat kukkivat upeasti

Onnenpensas on ihana ja sen nimikin on osuva – se tuo hymyn huulille ja onnellisen mielen kun sitä katselee. Se kukkii keltaisin, runsain kukkasin ja se on myös todella kestävä maljakossa. Jo yhdellä oksalla saat näyttävän kukan suureen maljakkoon.

Onnenpensaat (Forsythia) on kasvisuku, joka kuuluu oliivikasvien heimoon. Onnenpensaasta on useita lajeja ja niitä käytetään yleisesti koristepensaina. Puutarhamyymälöistä voit löytää ihanaa onnenpensasta ja voit istuttaa sen omaan puutarhaasi. Koristepensaasta voit napsia kukkivia oksia myös maljakkoon, jolloin pääset nauttimaan kukinnosta keväällä hieman aiemmin, mitä se kukkisi puutarhassa. Kukinnot aukeavat nopeampaa lämpimässä maljakkovedessä. Raikkaan keltaiset kukat puhkeavat puutarhassasi lehdettömiin versoihin huhti-toukokuun vaihteessa.

Onnenpensaan ihanan pirteä, keltainen kukinto. eKukka.fi

Onnenpensas maljakossa

Onnenpensas on todella kestävä – jos ostat oksan kukkakaupasta hieman nuppuisena, saat nauttia siitä varmasti parikin viikkoa maljakossa. Onnenpensasta voi käyttää myös esimerkiksi keväisessä kuivakukkakranssissa. Sen pienet oksat ovat juuri sopivan mittaisia kranssin sidontaan ja kuivuessaan sen keltaiset kukat pysyvät myös keltaisina.

  • Vaihda vesi maljakkoon parin päivän välein
  • Tee samalla uusi imupinta oksalle terävällä veitsellä tai oksaleikkureilla
  • Sijoita viileähköön paikkaan niin kukinta kestää pidempään
  • Kukkien sumuttelu voi pidentää kukinnon kestoa

Käytä onnenpensaalle maljakossa lämmintä tai jopa hieman kuumaa vettä. Älä sijoita liian lähelle etyleeniä tuottavia hedelmiä tai liian lämpimään, auringon paahteeseen. Onnenpensas sopii myös täydellisesti näyttävään, korkeaan kukkakimppuun. Kysy tämän ihanan kukkivan oksan saatavuutta kukkakauppiaaltasi.

Onnenpensas säilyttää keltaisen värinsä myös kuivuessaan. eKukka.fi

Avainsanat: