Valitse sivu

Keltainen sitrusaurinko loistaa keväisesti – tee leikkisä kukka-asetelma sitruunanpuolikkaista

Pieni keltainen kukka-asetelma juhlapöytään

Sitrusaurinko on ihanan kirpsakka! Tämä kukka-asetelma on helppo ja nopea toteuttaa – tarvitset vain sitruunoita ja keväiset leikkokukat. Sitrusauringon voit koota tarjottimen päälle, jolloin sitä on helppo siirrellä, tai voit asetella hedelmät suikertelemaan lasien ja lautasten väleihin juhlaväen iloksi. Tämä ihanan kirpeä kukka-asetelma sopii täydellisesti pääsiäisen herkkupöytään.

Sitruunanpuolikkaat tuovat tavallisuudesta poikkeavaa ilmettä kattaukseen. Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ideoi iloisen sitrusauringon, jonka hän kukitti krysanteemeilla, kultahehkuilla ja tulilatvalla. Oksakrysanteemi on hyvä valinta pieneen ja matalaan kukka-asetelmaan – monioksaisesta krysanteemista riittää kukkaa moneen sitruunanpuolikkaaseen.

Näin teet sitrusauringon:

  1. Leikkaa sitruunat puoliksi
  2. Leikkaa kanta pois, jolloin puolikas pysyy paremmin pystyssä
  3. Pätki leikkokukat sopivan mittaisiksi
  4. Asettele kukat sitruunanpuolikkaisiin
  5. Asettele valmiit sitruunat kattaukseen pöydän keskelle ympyräksi tai suikertelemaan lasien ja lautasten väleihin
Sitrusaurinko kukka-asetelman on tehnyt Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka
Sitruunanpuolikkaat tuovat tavallisuudesta poikkeavaa ilmettä juhlapöytään.

Kukka-asetelma ‘Sitrusaurinko’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: