Valitse sivu

Kesän parhaat puutarhasarjat

Kukkiin ja puutarhaan liittyvät sarjat suoratoistopalveluissa

Kesä on puutarhasarjojen parasta aikaa. Sarjoja katsellessa voi hakea inspiraatiota omaa puutarhaa varten tai uppoutua puutarhaunelmiin, mikäli oma piha on vasta haaveissa. Puutarhasarjojen lisäksi suorotoistopalveluista löytyy erilaisia kukkasidontaan keskittyviä sarjoja – joikaiselle siis jotakin. Poimi alta vinkit ja uppoudu kukkien maailmaan kotisohvalta käsin!


Suuri kukkakisa, Netflix

Netflixin Suuri kukkakisa vie sinut mahtavien kukkaveistosten äärelle. Kymmenen paria kukka- ja puutarha-alan ammattilaisia kokoontuvat kisailemaan, kuka tekee näyttävimmän kukkaveistoksen? Suuria hyönteisiä, henkeäsalpaavia kukkamekkoja… Tämä sarja tarjoaa sinulle tilaisuuden kurkistaa, millaisia eri tekniikoita floristit käyttävät työssään tilakoristeita tehdessään. Sarjassa esitellään myös erilaisia ruukku- ja leikkokukkia. Päätuomarina kisassa toimii kuuluisa, julkkiksillekin kukkasidontaa tehnyt Kristen Griffith-Vanderyacht. Jos rakastat kukkia, tämä hyvän mielen kukkakisa sinun on nähtävä!

Kuuluisa kukkasuunnittelija Kristen Griffith-VanderYacht tuomaroi ja juontajina ovat Natasia Demetriou ja Vic Reeves. Suuri kukkakisa. Kuva: Netflix

Pohjoisen puutarhoissa, Yle Areena 

Lyhyitä, noin kahdeksan minuuttia kestäviä pätkiä Pohjois-Suomen puutarhoista – eli sieltä, missä puutarhasarjoja ei tavallisesti tehdä. Ohjelman kautta pääsee tutustumaan muuan muassa Oulun Rapumajan hyötypuutarhaan, Ylikiiminkiläiseen muotopuutarhaan ja hedelmäpuiden hoitoon pohjoisessa. 

Japanin puutarhoissa (Monty Don’s Japanese Gardens), Yle Areena 

Brittiläinen puutarhuri Monty Don tutustuu japanilaisiin puutarhoihin ja niiden historiaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi zen-puutarhat, japanilainen kukkienasettelutaide tai englantilainen puutarha keskellä Japania?  Kaksiosaisen dokumentin ensimmäisessä jaksossa Monty Don matkustaa Japaniin keväällä kirsikkapuiden kukkiessa, toisessa osassa palataan ihastelemaan ruskaa.

Monty Don matkustaa Japaniin ihastelemaan paikallisia puutarhoja.

Puutarhan pelastajat, Ruutu

Puutarhasuunnittelijat Charlie Dimmock ja Richin veljekset kamppailevat siitä, kumman tiimin puutarhasuunnitelma valitaan jakson alussa toteutettavaksi ja pelastaa näin villiintyneen puutarhan. Joka jaksossa on uusi kohde ja kohteen omistaja saa valita kahdesta suunnitelmasta mieleisensä. Hauska ja leikkimielinen kamppailu, jossa huikeita lopputuloksia – voit saada jopa ideoita omaan puutarhaasi! Kumpi tiimi voittaa kamppailun? Englantilainen lifestyleohjelma. Sarjaa on nähty myös Yle Areenassa.

Charlie Dimmock sekä veljekset David ja Harry Rich kunnostavat puutarhoja. Kuva: Yle

Kukituksia, Yle Areena

Taiteilijaryhmä Vieno Motors toteuttaa anarkofloristisia töitä kukkia, kasveja ja elotonta materiaalia yhdistelemällä. Jokaisessa jaksossa on kukitettavana ystävykset, jotka samalla keskustelevat elämänsä isoista käännekohdista. Vieno Motors ravistelee perinteisiä floristiikan oppeja viihdyttävällä tavalla.

Strömsön puutarha, Yle Areena

Iloinen ja lämminhenkinen puutarhaohjelma, jossa rakennetaan hyötypuutarhaa Strömsön kasvihuoneen ympärille. Kahdeksan jakson aikana syntyy muun muassa avaimenreikäpuutarha ja ranskalainen hyötypuutarha. Välillä otetaan taukoa puutarhanhoidosta, kokataan ja nautiskellaan – taattua Strömsöä!

Avainsanat: