Valitse sivu

Kestävä seppele kuivakukista – lue DIY-ohjeet

Kaikista kestävin kukkaseppele syntyy tietysti kuivakukista. Näillä ohjeilla sidot seppeleen, joka kestää aikaa ja säilyy muistona pitkään.

Kuivakukat ovat mitä parhain materiaali kukkaseppeleiden tekoon. Ne eivät tarvitse vettä, joten kuivakukista tehty seppele ei nuupahda kesken juhlapäivän. Itse tehty kuivakukkaseppele säilyy muistona lähes ikuisesti.

Lue alta DIY-ohjeet ja kokeile seppeleen sitomista itse!

Kuivakukkaseppele DIY

Näin teet kuivakukkaseppeleen

Tarvitset:

  • Rautalankaa
  • Kukkateippiä
  • Nauhaa
  • Kuivakukkia
  • Sakset
  • (Liimaa)

Aloita yhdistämällä pari rautalankapätkää kukkateipillä toisiinsa. Kukkateippi tuntuu aluksi kuivalta, mutta pinnasta tulee tahmea kun sitä venyttää. Samalla kun päällystät rautalankaa, vedä teippiä kevyesti alaspäin. Päällystä rautalanka kauttaaltaan teipillä.

Muotoile rautalanka puoliympyräksi. Voit muotoilla rautalangan esimerkiksi ämpäriä tai kukkaruukkua vasten, jos puoliympyrä ei muuten onnistu. Taita vielä toiseen päähän silmukka nauhaa varten.

Kestävin seppele syntyy kuivakukista - lue ohjeet!

Niputa kuivakukkia muutaman kukan nipuiksi, ja kiepauta ne kukkateipillä kiinni. Kukkateipistä kannattaa leikata lyhyitä pätkiä, jolloin sen käsittely on helpompaa. Vaihtele ja ryhmittele materiaalia makusi mukaan. Jatka niin kauan, että seppele on lähes täysi.

Kun olet täyttänyt seppeleen, taita silmukka myös toiseen päähän.

Vinkki: Kuivakukkaseppeleen viimeistelyyn voi käyttää myös prässättyjä kukkia. Voit kiinnittää ne muiden kukkien päälle pienellä tilkalla liimaa. Tässä seppeleessä on käytetty prässättyä syyshortensiaa.

Kuivakukkaseppele

Solmi vielä nauha silmukoiden läpi. Kukkaseppele on nyt valmis!

Kuivakukat kannattaa säilyttää suoralta auringonpaisteelta suojattuna, jotta niiden värit eivät haalistuisi voimakkaasti ajan saatossa. Muuten ne eivät tarvitse erityistä hoitoa. Kun seppele ei ole käytössä, se on kaunis koriste esimerkiksi peilin reunalle ripustettuna.