Valitse sivu

Keväinen narsissikranssi on villi ja hurmaava – näin onnistut

Tee hauska narsissikranssi pääsiäiseksi

Narsissikranssi sopii kevääseen ja pääsiäiseen. Voit tehdä narsisseista kranssin ulko-oveen tai herkkupöytää koristamaan. Sipulikukat sopivat hyvin kranssimateriaaliksi niiden hyvän kestävyyden vuoksi, ne saavat kaiken tarvitsemansa sipulista.

Kevätkranssi syntyy vaivatta valmiiseen pohjaan. Tässä kranssissa on käytetty valmispohjaa, joka on päällystetty sammaleella. Sammalkranssi on helppo kukittaa, sillä sitä ei tarvitse peittää kokonaan. Voit tehdä kranssipohjan myös esimerkiksi risuista. Pohjaan voi kiinnittää kaveriksi myös meriheinää tai kuivakukkia, joilla saat ilmeeseen maanläheistä ja hyggemäistä tunnelmaa. Narsissien kiinnitämiseen tarvitset rautalankaa. Voit kiinnittää kukat rautalangalla kieputtaen tai voit kokeilla myös toisenlaista tekniikkaa – lävistä kukan sipuli rautalangalla ja lävistä myös kranssipohja, jolloin saat tehtyä solmukohdat kranssin taakse. Tarvitset myös pääsiäiskoristeita. Pääsiäismunat voit kiinnittää rautalangalla tai liimalla, höyhenet sujahtavat helposti valmiisiin sidoksiin. Koristeilla voit myös vaikuttaa kranssin lopputulokseen ja muotoon, joten koristeiden lisääminen kannattaa jättää viimeiseksi.

Narsissikranssi on pirteä ovikoriste. eKukka.fi

Kevätkranssi on helppo tehdä

Aloita suojaamalla työskentelypaikka – sotkua tulee varmasti! Ota sitten käsittelyyn narsissit. Napakalla otteella saat kietoutuneet juuret availtua ja narsissit sipuli kerrallaan irtoamaan. Putsaa ylimääräiset mullat juurilta ja kiinnitä kranssipohjaan rautalangalla. Jätä juuria – ne ovat koristeellisia ja saavat olla esillä tässä kranssissa.

Sipulikukilla on elinvoima sipulissaan, joten narsissit säilyvät hyvänä myös kranssissa. Huomioi kuitenkin, että narsissit eivät kestä kuin pientä pakkasta, joten tämä kranssi kannattaa tehdä kevään leudoimmilla keleillä, jolloin pakkaset ovat jo pikkuhiljaa väistyneet. Voit myös nostaa kranssin yöksi sisälle turvaan, jos yöpakkasia vielä on.

Mieti sitoessasi kranssin muotoa, villi kranssi syntyy kun narsissit saavat rönsyillä ympäriinsä samaan suuntaan. Voit myös sitoa narsissit symmetrisesti molemmille puolille, jolloin kukat osoittavat ylöspäin. Voit ohjata kukkavarsia kiinnittämällä rautalangalla halutusta kohdasta. Keväiseen narsissikranssiin voit yhdistellä myös muita sipulikukkia, kuten suloisesti kukkivaa helmililjaa.

Narsissin sipulit ja juuret tuovat kranssiin mukavaa luonnollisuutta. eKukka.fi
Sipulikukat kranssissa sopii täydellisesti kevääseen. eKukka.fi

Avainsanat: