Valitse sivu

Kevättakku – raikkaan vehreä kevätkimppu

Raikas kevätkimppu syntyy peikonpähkinästä ja keltavihreistä sävyistä

Kesän lähestyessä maljakkoon alkaa kaivata raikkaita sävyjä ja luonnonkukkamaisuutta. Kestävästä ja käppyräisestä peikonpähkinästä syntyy kevätkimpun ilmava pohja, joka tuo työhön myös mielenkiintoista ja kaunista liikettä. Pienikukkaiset leikot vastaavat luonnonkukkamaisesta ilmeestä, ja keltaiset ja vihreät sävyt tuovat kimppuun pirteyttä. Valkoinen nauha viimeistelee kimpun.

’Kevättakku’-kimpun suunnitteli Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka ja toteutti hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kukkina on käytetty keltaista ikiviuhkoa (Limonium ’China Summer’), arabiantähdikkiä (Ornithogalum arabicum) sekä valkoista eustomaa. Leikkovihreänä on käytetty valkokirjavaa kielopuuta (Pittosporum).

‘Kevättakku’-kimpun suunnitteli Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka

Kukkakimppu ’Kevättakku’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: